27 setembre 2021 <10aL>Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

CONSELL DE GOVERN: AMPLIADA EN 1,5 MILIONS D’EUROS LA DOTACIÓ DEL PROGRAMA SOIB DUAL SECTORS ESTRATÈGICS PER AL PERÍODE 2020-2022 CConsell de Govern

CONSELL DE GOVERN: AMPLIADA EN 1,5 MILIONS D’EUROS LA DOTACIÓ DEL PROGRAMA SOIB DUAL SECTORS ESTRATÈGICS PER AL PERÍODE 2020-2022

\ L’increment permetrà contractar un major nombre de joves desocupats de fins a 30 anys, en activitats capdavanteres

\ Aquesta convocatòria de formació dual, pionera a tot l’Estat, ja ha beneficiat més de 1.000 alumnes- treballadors


El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball a disposar d’1,5 milions d’euros per ampliar el finançament de la convocatòria d’ajuts SOIB Dual Sectors Estratègics 2020-2022, finançada amb fons provinents de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

Amb aquest augment, que se suma als 4 milions d’euros ja pressupostats, aquest programa de formació dual disposarà de 5,5 milions d’euros. L’objectiu és atendre l’elevada demanda de peticions rebudes i facilitar la contractació de més joves de fins a 30 anys desocupats en activitats capdavanteres.

Davant la situació de crisi derivada de la COVID-19, el SOIB considera fonamental reforçar els sectors productius que han patit més impacte i aquest tipus de programes contribueixen a la reactivació, ja que realcen les qualificacions que s’obtenen mitjançant els certificats de professionalitat.

La convocatòria de formació dual pretén millorar l’ocupabilitat, la qualificació i la inserció professional de joves de fins a 30 anys, desocupats i inscrits en el SOIB en activitats considerades estratègiques per a l’economia balear. El programa es du a terme en un règim d’alternança d’activitat laboral retribuïda en una empresa amb l’activitat formativa rebuda en el marc del sistema de formació professional per a l’ocupació, mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge durant un any.

En concret, les contractacions se centraran en els sectors emergents com ara la indústria en general, la nàutica, el calçat, el moble, la química, l’eficiència energètica, les energies renovables, l’agricultura ecològica, a més de les TIC. També s’ha orientat als àmbits amb més projecció d’ocupació i amb necessitats de formació de personal, com ara els treballs relacionats amb el turisme i l’hoteleria, el comerç, la
imatge i el so, i d’altres, com ara les activitats sociosanitàries o la construcció i l’obra civil.

S’adreça a entitats de formació públiques o privades, inscrites o acreditades en el registre de centres, i a entitats de formació d’àmbit estatal i a empreses amb personalitat jurídica pròpia o a treballadors autònoms, que es comprometin a formalitzar un contracte de formació i aprenentatge en una activitat directament relacionada amb un sector estratègic.

Des de l'inici del programa, l’any 2016, s’hi han destinat més de 34 milions d’euros i, fins al 2020, més de 1.000 alumnes-treballadors ja han aconseguit formar-se en aquesta modalitat, que any rere any mostra una elevada taxa d'inserció.