LOGO CAIB
9 d’agost 2021 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: Salut recorda a la ciutadania que disposa de diverses webs amb informació sobre la COVID-19 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Salut recorda a la ciutadania que disposa de diverses webs amb informació sobre la COVID-19

L’objectiu és resoldre qualsevol dubte o tràmit relacionat amb la COVID-19

Salud recorda als ciutadans que tenen al seu abast diverses pàgines web d’informació sobre la COVID-19. L’objectiu és poder resoldre qualsevol dubte o tràmit relacionat amb la COVID-19. Es tracta de diferents espais amb informació que pot ser útil per als usuaris: informació sobre la malaltia, la situació epidemiològica, la campanya de vaccinació, documentació necessària per viatjar a les Illes Balears, informació per a la vaccinació de desplaçats, per obtenir el certificat COVID Digital UE o per demanar cita. Aquests són els enllaços directes:

Què has de saber sobre la COVID-19? (ibsalut.es/coronavirus)

Ofereix informació sobre els tests ràpids d’autodiagnòstic, sobre què fer en cas d’esdevenir un contacte estret, com actuar quan es tenen símptomes compatibles amb la COVID-19, què cal saber sobre el vaccí, com han d’actuar les persones més vulnerables, etc...

Visor de dades de la COVID-19 (ibsalut.es/visor-dades-covid)

El visor de dades ofereix una fotografia de la situació epidemiològica de les Illes Balears: incidència acumulada, positivitat, defuncions, proves diagnòstiques, etc.. Aquesta informació es pot cercar per illes, per municipis i per zones bàsiques de salut. També ofereix informació sobre la campanya de vaccinació: població vaccinada amb la primera dosi o amb la pauta completa. També es pot fer una recerca per sexe o per franja d’edat.

Campanya de vaccinació COVID-19 a les Illes Balears (vacunacovid.ibsalut.es)

Aquest espai web recull informació sobre la vaccinació: si és obligatòria, tipus de vaccins, eficàcia del vaccí, possibles efectes adversos, immunitat, etc... També dona detalls sobre la campanya de vaccinació, com ara els diferents grups de població de risc o els trams de vaccinació per edats. També resol dubtes sobre la manera de demanar cita, sobre casos de persones amb diferents tipus d’al·lèrgies, malalties cròniques, persones immunodeprimides, o consells per a després de la vaccinació.

BITCITA (citavacunacovid.ibsalut.es)

BITCITA és un espai d’autocita per a la vaccinació. Explica qui pot demanar l’autocita, les passes a seguir, la documentació necessària, els punts de vaccinació disponibles, què s’ha de fer en els punts de vaccinació, etc.. També s’hi resolen dubtes freqüents en relació amb l’autocita, com ara anul·lacions o confirmacions de la cita.

Viatjar a les Illes Balears (viajarabaleares.ibsalut.es)

Ofereix tota la informació relacionada amb els tràmits necessaris per entrar i sortir de les Illes Balears; és a dir, sobre el control sanitari dels passatgers quan arriben a les Illes Balears. Informa sobre a quins passatgers afecta, quan i com s’ha d’emplenar el formulari de control sanitari (FCS), com s’ha d’acreditar la situació de salut, els desplaçaments entre les illes, etc.. També resol dubtes freqüents, com ara les excepcions, les proves diagnòstiques en origen o arribada, telèfons d’informació, etc..

Viatjar a les Illes Balears: ports esportius (ibsalut.es/puertos-deportivos)

Es tracta d’informació específica dirigida al control sanitari de passatgers i tripulacions que arriben per mitjà d’embarcacions recreatives a ports esportius procedents del territori espanyol i amb destí a les Illes Balears.

Certificat COVID Digital UE (ibsalut.es/ccd-ue)

Descriu les vies per mitjà de les quals els ciutadans poden accedir al certificat COVID Digital UE, que s’expedeix en els casos d’estar vaccinat, haver passat la COVID o haver-se fet una prova diagnòstica d’infecció activa amb resultat negatiu. Informa sobre allò que permet aquest certificat, com es pot sol·licitar (certificat electrònic, punts d’atenció presencial, via postal...), quina validesa té, etc..

Vaccinació a desplaçats i familiars (ibsalut.es/vacuna-desplazados)

Disposa d’informació relacionada amb la vaccinació de persones desplaçades y/o familiars que es desplacen a les Illes Balears per motius laborals i/o familiars durant un període superior a tres mesos. Estableix totes les passes i tràmits que han de seguir per ser vaccinats