LOGO CAIB
Contingut
22 juliol 2021Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: Son Espases disposa d’una nova tècnica de PCR per detectar les variants de preocupació del SARC-CoV-2 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
Permet fer un seguiment més precís de l’evolució de la pandèmia i proporciona informació rellevant per poder controlar-la

COVID-19: Son Espases disposa d’una nova tècnica de PCR per detectar les variants de preocupació del SARC-CoV-2

Fins ara s’han analitzat dos mil casos: la variant delta n’és la predominant (85 %), seguida de la variant alfa (15 %)

El Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Son Espases disposa d’una nova tècnica de PCR que permet detectar i diferenciar les variants de preocupació (VOC, per la sigla en anglès de variants of concern), que actualment són l’alfa, la beta, la gamma i la delta.

Es tracta d’una tècnica que complementa la informació generada per seqüenciació genòmica, perquè permet analitzar un gran nombre de casos de manera simultània en temps real, atès que és molt més econòmica i ràpida (els resultats estan disponibles en menys de 24 hores). Per tant, ja s’aplica a tots els nous casos positius. La nova eina permet fer un seguiment més precís de l’evolució de la pandèmia en temps real, amb la qual cosa proporciona informació rellevant per controlar-la.

Durant la primera setmana en què s’ha emprat s’han analitzat gairebé dos mil casos, de la qual cosa ha resultat que la variant delta n’és la predominant, seguida de l’alfa (85 % i 15 %, respectivament, arrodonint els percentatges); en canvi, la presència de les altres dues VOC (la beta i la gamma) és anecdòtica (menys de l’1 %).