24 juliol 2021 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

Les associacions de pacients valoren positivament la informació de la web de la prestació de l’eutanàsia NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les associacions de pacients valoren positivament la informació de la web de la prestació de l’eutanàsia

La Conselleria de Salut i Consum ha sol·licitat a 23 associacions de pacients la valoració sobre l’accessibilitat i el contingut de l’espai web dirigit a facilitar informació sobre la prestació de l’eutanàsia i els resultats coincideixen de manera majoritària en la facilitat en l’accés i en la claredat del contingut. S’ha rebut també alguna recomanació per simplificar el llenguatge.

El treball s’ha fet amb la col·laboració del Servei de Planificació Sanitària, mitjançant una enquesta que valora l’accessibilitat i el contingut d’aquest espai web.

Una vegada obtinguts els resultats del qüestionari es va celebrar una reunió virtual en la qual van participar algunes de les entitats: la Coordinadora de les Illes Balears, l’Associació Balear d’Esclerosi Múltiple, el Comitè de Representants de Persones amb Discapacitat de les Illes Balears, l’associació ELA Balears, l’Associació Balear de Fibrosi Quística, l’Associació d’Infermers d’Alzheimer d’Eivissa i Formentera, l’Associació per a la Lluita contra les Malalties del Ronyó i l’Associació Espanyola contra el Càncer. Durant la trobada es va explicar que la web és un recurs informatiu creat per professionals amb dos apartats: el primer dirigit a la ciutadania i el segon dirigit a professionals. També es va informar que l’objectiu és donar resposta a qüestions del procediment i que, per rebre informació més concreta, s’ha de gestionar de forma individualitzada a través dels professionals sanitaris de referència i confiança.

En aquest sentit, el sistema sanitari de les Illes Balears compta amb professionals que poden respondre a qüestions relacionades amb la prestació de l’eutanàsia amb professionalitat i amb la intimitat que la persona necessita.

Més informació: http://www.caib.es/sites/eutanasia/ca/portada_ley_eutanasia/