7 juliol 2021 <10aL>Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: El Govern i el Regne Unit s'uneixen contra el turisme d'excessos aquest estiu NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: El Govern i el Regne Unit s'uneixen contra el turisme d'excessos aquest estiu

L’AETIB i l'ambaixada britànica impulsen una campanya per a traslladar una imatge de turisme segur i de tolerància zero contra els comportaments incívics

El Govern dels Illes Balears, a través de l'Agència d'Estratègia Turística (AETIB), i en col·laboració amb el consolat britànic han anunciat aquest matí la posada en marxa d'una campanya conjunta per a impulsar una imatge de destí segur al Regne Unit, així com de tolerància zero davant el turisme d'excessos de cara a aquesta temporada.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, acompanyat per la directora general de Turisme, Rosana Morillo, i la directora adjunta de l’AETIB, Esther Callizo i l'alcalde de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha mantingut una reunió amb el cònsol britànic Lloyd Milen, i després de la trobada tots dos han anunciat que es tracta de la primera campanya conjunta entre totes dues administracions contra el turisme d'excessos, fruit de l'intens treball realitzat en els últims mesos.

La campanya es basarà en vídeos curts i imatges digitals que es distribuiran a través de les xarxes socials i aniran dirigides a joves del Regne Unit que vagin a visitar les Illes Balears. Sota el títol “Stick with your mates” (Roman amb els teus amics), la campanya posa l'accent principalment en la necessitat que els turistes britànics prenguin totes les mesures necessàries perquè gaudeixin d'unes vacances segures.

Tot i que la campanya original va arrencar en 2019, la situació provocada per la pandèmia ha fet que s'actualitzi aquest 2021 i ara compti amb la participació de les Illes Balears. D'aquesta manera, des del consolat es compartirà la web de destí segur de l’AETIB en les seves xarxes socials i la participació del Govern en la campanya se centrarà en l'emissió i distribució de material divulgatiu i infografies en diversos idiomes informant sobre la normativa vigent en matèria de turisme d'excessos.

L'objectiu d'aquesta campanya conjunta, que comptarà amb un pressupost total d'uns 30.000 euros sufragat a parts iguals, és recordar als visitants que la normativa contra el turisme d'excessos continua vigent a les Illes Balears i que aquest estiu no es tolerarà cap comportament incívic.

Després de la reunió, Negueruela ha donat el seu suport a la campanya i s'ha mostrat contundent en advertir que el Govern prendrà totes les mesures necessàries contra els qui infringeixin les mesures de salut pública o les normes contra comportaments incívics. “Les Illes Balears sempre han estat un referent turístic mundial i estem molt contents d'haver estat afegits a la llista verda del Regne Unit, el nostre sector turístic ja ha donat la benvinguda a molts turistes britànics a les illes en els últims dies i volem animar als joves al fet que tinguin unes vacances divertides i segures, per això secundem plenament la campanya “Stick with your mates”, ha assegurat davant els mitjans.

En aquesta línia, el conseller ha agraït a l'ambaixada britànica el seu compromís i suport “constant” a les Illes Balears per a continuar avançant en el posicionament de Balears com a destí segur, poc abans de recordar que des de l'inici de la pandèmia, “s'ha fet una gran feina conjunta entre el Regne Unit i les Illes Balears”.

El cònsol Lloyd Milen per part seva, ha mostrat el seu suport a la normativa balear contra els excessos i ha destacat que la campanya persegueix que tots els visitants “prenguin les mesures necessàries per a fer segura la seva estada, seguint sempre les normes de la destinació”. “Volem que tinguin unes vacances per a recordar, en lloc d'unes per a oblidar”, ha afegit abans de celebrar la inclusió de Balears “en la llista verda del semàfor del Regne Unit”.