LOGO CAIB
Contingut
28 juny 2021Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: Salut detecta 62 casos positius entre els 249 estudiants traslladats a l’hotel Bellver pel brot del viatje d’estudis NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: Salut detecta 62 casos positius entre els 249 estudiants traslladats a l’hotel Bellver pel brot del viatje d’estudis

Salut ha traslladat dotze joves amb PCR amb resultat positiu i que han desenvolupat símptomes a l’Hospital Son Espases

Durant els darrers tres dies el Govern de les Illes Balears ha traslladat a l’hotel pont COVID Palma Bellver 249 joves peninsulars que han tingut relació directa o indirecta amb el brot d'un viatge d'estudis a Mallorca. Els joves han estat traslladats en ambulàncies del SAMU061 i quan han arribat se’ls ha fet una prova PCR.

 

Dels 249 joves als quals se’ls ha fet una PCR, la Conselleria de Salut i Consum ja en té el resultat de 237: 62 PCR han donat resultat positiu i 175 han estat negatives. Encara hi ha 12 mostres pendents dels resultats.

 

A més, la Conselleria de Salut i Consum ha traslladat 12 joves amb PCR amb resultat positiu, que estaven aïllats a l’Hotel Bellver, a l’Hospital Universitari Son Espases, pel fet d’haver desenvolupat símptomes.

 

Com ja es va informar, la Conselleria de Salut i Consum va dur a terme un rastreig massiu quan es va tenir coneixement del brot i té detectats 265 joves provinents de Galícia, el País Basc, Andalusia i Madrid, que encara són de viatge en diversos hotels de Mallorca, que podrien haver tingut una relació directa o indirecta amb el brot.

 

A hores d’ara encara hi ha 16 estudiants pendents de localitzar o traslladar a l’Hotel Bellver. Per a aquests estudiants que encara són als seus hotels s'ha establert un protocol de control, en col·laboració amb la Delegació de Govern, perquè quedin aïllats a les habitacions a l'espera de rebre l’autorització per part dels tutors legals per ser traslladats a l'hotel pont on se'ls faria la prova diagnòstica de la COVID-19.

 

La Conselleria de Salut i Consum ha habilitat un número de telèfon d’informació per als estudiants i per als seus pares o tutors: 900 700 222.

 

El dispositiu de la Conselleria de Salut i Consum inclou equips tècnics del SAMU061, de la Central de Coordinació COVID-19, d'Atenció Primària i de la Direcció General de Salut Pública, que està en contacte amb el Centre de Coordinació i Alertes Epidemiològiques del Ministeri de Sanitat per actualitzar la informació sobre el brot, que afecta en aquests moments sis comunitats autònomes.

 

Des de la Conselleria de Salut i Consum es demana que es vetlli per la intimitat dels afectats, especialment dels menors d'edat.

 

Un positiu entre 175 treballadors dels hotels

El Govern ha fet un cribratge entre els treballadors dels sis hotels principalment afectats . Dels 175 treballadors sotmesos a la prova diagnòstica fins avui, un ha donat positiu en COVID-19.