29 març 2021 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

CONSELL DE GOVERN: AUTORITZADA LA TRAMITACIÓ DE DOS ACORDS MARC PER CONTRACTAR SUBMINISTRAMENTS SANITARIS PER 2 MILIONS D’EUROS CConsell de Govern

CONSELL DE GOVERN: AUTORITZADA LA TRAMITACIÓ DE DOS ACORDS MARC PER CONTRACTAR SUBMINISTRAMENTS SANITARIS PER 2 MILIONS D’EUROS

\ Un dels acords marcs és per al subministrament de màscares i tubs laringis

\ Tot el material anirà destinat a diferents centres hospitalaris dependents del Servei de Salut

 

El Consell de Govern ha autoritzat el director general del Servei de Salut de les Illes Balears per tramitar dos acords marc per garantir el funcionament correcte de l’activitat assistencial i la qualitat de les cures en els pacients dependents dels centres del Servei de Salut dels Illes Balears, per un valor màxim estimat de 2.085.510 euros. 

Un dels acords té per objecte el subministrament de màscares i tubs laringis per als centres hospitalaris del Servei de Salut per un valor màxim estimat d’1.212.776 euros. Les màscares laríngies són dispositius per al control i maneig de la via aèria en pacients adults i pediàtrics sota anestèsia general. L’ús d’aquests dispositius permet evitar la intubació traqueal. Actualment s’utilitza també en procediments com la fibrobroncoscòpia i la cirurgia major ambulatòria.

Es preveu que aquest contracte tengui una vigència de 12 mesos des de la data en què es formalitzi, amb la possibilitat de prorrogar-lo per un període màxim de 36 mesos més.

L’altre Acord marc té per finalitat contractar el subministrament de col·lectors de drenatge d'exsudats amb sistema d’aspiració i la cessió d’equips per als centres hospitalaris del Servei de Salut per un valor màxim estimat de 872.734 euros.

L’ús de col·lectors de drenatge d’exsudats amb sistemes d'aspiració és una de les tècniques habitualment utilitzades durant la cirurgia i després, així com en les unitats d'hospitalització, serveis de vigilància intensiva i urgències intra i extrahospitalàries per retirar fluids quirúrgics, teixits, gasos, secrecions orals i respiratòries que s’acumulen en el tracte respiratori dels pacients.

Es preveu que aquest contracte tengui una vigència de 12 mesos des de la data en què se signi, amb la possibilitat de prorrogar-lo per un període màxim de 36 mesos més.

El Govern de les Illes Balears ha de garantir el bon funcionament del sistema sanitari públic exercint les diferents facultats que les lleis específiques li atribueixen, aplicant els seus recursos i mitjans organitzatius, emprenent accions encaminades a satisfer el dret de protecció de la salut i distribuint òptimament els recursos de què disposa per oferir les prestacions i els serveis sanitaris.