18 març 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

L’Agència Balear de l’Aigua i l’ajuntament de Santa Eulària arriben a un acord per desmantellar l’antiga EDAR de Santa Gertrudis NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’Agència Balear de l’Aigua i l’ajuntament de Santa Eulària arriben a un acord per desmantellar l’antiga EDAR de Santa Gertrudis

El projecte, pressupostat en 86.634,14 €, serà finançat al 50% per ambdues parts

L’Agència Balear de l’Aigua i l’ajuntament de Santa Eulària des Riu han acordat, aquest dijous, sufragar a mitges el cost del desmantellament de l’antiga Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Santa Gertrudis. L’entesa s’ha produït després d’una reunió on han participat el gerent de l’Agència, Guillem Rosselló, i la batlessa del municipi, Carmen Ferrer.

El projecte de desmantellament està pressupostat en 86.634,14 €, segons el projecte elaborat pel consistori. El consistori s’encarregarà d’executar-lo i l’Agència sufragarà la part que li correspon en virtut de l’acord assolit.

L’Agència Balear de l’Aigua ocupa els terrenys on s’ubica l’antiga EDAR gràcies a un acord de cessió amb el consistori assolit el 1997. La depuradora es troba inoperativa des de 2013. D’ençà llavors, desacords entre l’agència i l’ajuntament en la interpretació del conveni de cessió de terrenys havia impedit que es desmantellassin les instal·lacions que es troben actualment degradades suposant un perill per al medi ambient i per a la seguretat.

Rosselló ha celebrat que s’hagi arribat a un acord «satisfactori per a ambdues parts i especialment per a la ciutadania». Per la seva part, Ferrer ha destacat el fet de que amb aquesta intervenció "Santa Gertrudis veurà desaparèixer un punt d'inseguretat i mediambientalment insostenible, amb el benefici que això suposarà per a tots els veïns i veïnes del poble".