19 febrer 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Balears i Canàries demanaran un sistema de control d’espècies exòtiques als ports i aeroports de l’Estat NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Balears i Canàries demanaran un sistema de control d’espècies exòtiques als ports i aeroports de l’Estat

Els consellers Mir i Valbuena mantenen una reunió telemàtica per tractar temes d’interès comú a ambdós arxipèlags

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, s’ha reunit, telemàticament, aquest divendres, amb el conseller canari de Transició Ecològica, Lluita contra el canvi climàtic i Planificació territorial, José Antonio Valbuena. La trobada ha finalitzat amb l’acord per demanar, de manera conjunta, al Ministeri de Foment un sistema de control que eviti el trasllat d’espècies exòtiques a ambdós arxipèlags.

La lluita contra la proliferació d’ofidis invasors és un dels problemes mediambientals que comparteixen ambdós arxipèlags. En aquest sentit, ambdós consellers han intercanviat experiències i resultats.

Un altre dels punts que s’han tractat a la trobada ha estat la transferència de les competències en matèria de Costes que ambdós governs negocien amb l’Estat. En aquest sentit, Mir i Valbuena han coincidit en traslladar la necessitat que es tengui en compte la singularitat dels territoris insulars alhora de definir les condicions d’aquest traspàs.

Mir i Valbuena també han analitzat les possibilitats mediambientals que oferiria l’adhesió d’ambdós arxipèlags al projecte «Corredor biològic mundial» del qual les Illes Canàries s’han convertit recentment en el «Quilòmetre zero» per la seva situació estratègica, riquesa biològica i per albergar un dels santuaris de cetacis més importants d’Europa.

A la reunió, també hi han participat el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas; la directora general de Territori i Paisatge, Magdalena Pons; el viceconseller canari de Lluita contra el Canvi climàtic, Miguel Ángel Pérez; i el director general d’Aigües del Govern canari, Víctor Navarro.