14 desembre 2020 <10aL>Conselleria d'Afers Socials i Esports

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: ES PRORROGA FINS AL 31 DE MAIG L’AJUT ECONÒMIC EXTRAORDINARI PER COMPENSAR EL TANCAMENT DELS CENTRES DE DIA PER LA PANDÈMIA CConsell de Govern

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: ES PRORROGA FINS AL 31 DE MAIG L’AJUT ECONÒMIC EXTRAORDINARI PER COMPENSAR EL TANCAMENT DELS CENTRES DE DIA PER LA PANDÈMIA

\ És la tercera pròrroga que s’aprova des del maig; prop de mil persones amb dependència han rebut la compensació

\ Afers Socials i Esports ha emès prestacions per més de 900.000 € i preveu superar el milió a finals de 2020

El Consell de Govern ha prorrogat fins al 31 de maig de 2021 la durada de la prestació econòmica extraordinària que reben les persones amb dependència per compensar el tancament dels centres de dia per la pandèmia de la COVID-19. És la tercera pròrroga que s’aprova des que es va posar en marxa aquesta mesura el passat mes de maig. Des de llavors, prop de mil persones s’han beneficiat de la prestació, amb una despesa de més de 900.000 euros.

Per Afers Socials i Esports, l’objectiu d’aquesta prestació és compensar les despeses econòmiques derivades de l’atenció en l’entorn familiar i donar suport als cuidadors no professionals de les persones que no han pogut assistir al centre de dia on rebien atencions, perquè la pandèmia sanitària n’ha provocat el tancament.

Actualment, més de 250 persones reben la prestació compensatòria, la qual cosa fa que el còmput total de dependents que l’han rebut en algun moment, des de l’1 de maig fins ara, sigui de gairebé mil persones.

Les compensacions han arribat als 900.000 € i es preveu que d’aquí a finals d’any arribin al milió d’euros.

Els ajuts van des dels 143 euros al mes per a les persones amb un grau I de dependència fins als 290 euros per a les de grau III.