LOGO CAIB
Contingut
9 desembre 2020Conselleria d'Afers Socials i Esports

Afers Socials i Esports presenta al Consell d’infància i Família el projecte de Decret que regularà la comissió per al seguiment del protocol marc de maltractament infantil NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Afers Socials i Esports presenta al Consell d’infància i Família el projecte de Decret que regularà la comissió per al seguiment del protocol marc de maltractament infantil

Amplia el programa d’agressió sexual Atura’t per arribar als menors que no han estat condemnats

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha presidit el Consell d’Infància i Família on els ha exposat les modificacions legislatives que impulsarà la Conselleria durant el 2021. Entre aquestes propostes, ha presentat el projecte de Decret pel qual es crea i es regula la comissió per al seguiment del Protocol Marc Interinstitucional de Maltractament Infantil de les Illes Balears que té com a objectiu crear un marc estable de col·laboració entre institucions. 

El Consell d’Infància i Família, que avui s’ha reunit de forma telemàtica, està integrat per representants de totes les administracions, entitats, sindicats i col·legis oficials. 

En aquesta trobada, a més del protocol de Maltractament, també s’ha presentat la modificació del funcionament del programa Atura’t. Si fins ara aquest programa només atenia a condemnats per agressió sexual, amb la modificació del Projecte  d’Ordre de la conselleria es cerca ampliar els destinataris, en concret als agressors sexuals inimputables menors de 14 anys i que no estan al sistema de protecció. Aquest programa, al qual només s’hi poden adherir de forma voluntària, té com a objectiu intervenir en els possibles agressors de forma preventiva. Aquesta modificació ve arran del protocol d’abús i explotació. 

Modificació del decret de mediació familiar

En la reunió d’avui també s’hi han presentat altres projectes normatius que estan en tramitació com són el Decret de funcionament dels serveis de mediació familiar o el projecte d’ordre mitjançant el qual s’estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria de serveis socials i joventut. 

Decret 6/12

La Conselleria d’Afers Socials i Esports també ha exposat el projecte de Decret pel qual es regulen els serveis de promoció de l’autonomia personal per a infants d’entre 6 i 12 anys amb dependència, en l’àmbit dels serveis socials de les Illes Balears,  i la modificació del Decret 82/2010 pel qual es regula la xarxa pública i concertada d’atenció primerenca.

A més, des d’Afers Socials i Esports, s’ha anticipat que ja s’està treballant per fer realitat l’avantprojecte de llei de polítiques de joventut de les Illes Balears i la creació del Registre de professionals de l’àmbit social.