2 desembre 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Una escoleta eivissenca, entre les deu experiències seleccionades en el VI Simposi de la Xarxa estatal de Centres Educatius per a la Sostenibilitat NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Una escoleta eivissenca, entre les deu experiències seleccionades en el VI Simposi de la Xarxa estatal de Centres Educatius per a la Sostenibilitat

Enguany, la trobada es centra en l’educació ecosocial

La Xarxa d’Escoles cap a la Sostenibilitat (EsenRED) inicia, aquest dimecres, i fins dissabte, el VI simposi de docents EsenRed. Enguany, l’esdeveniment s’ha hagut de celebrar de manera telemàtica per les restriccions de mobilitat provocades per la pandèmia de COVID-19.

El programa Centres Ecoambientals, impulsat per les conselleries de Medi Ambient i Territori i d’Educació, Universitat i Recerca, participa, un any més, en aquesta trobada. Està previst que hi participin docents de 14 xarxes autonòmiques.

Enguany, el Simposi es centrarà en l’educació ecosocial i es marca tres grans objectius: crear un espai de diàleg i intercanvi d’experiències en Educació Ecosocial per a impulsar la innovació i l’educació ambiental; realitzar un reflexió crítica sobre la integració de l’educació ambiental en el currículum i divulgar i compartir experiències.

En aquest sentit, està previst que es facin dues taules rodones on docents explicaran les seves experiències d’èxit. Una de les deu seleccionades ha estat la de l’Escoleta Infantil Ses Païsses, de Sant Antoni de Portmany. La directora, M. Isabel Reyes Sánchez, hi intervindrà explicant com introdueixen els infants en una visió ecològica i holística.

El projecte educatiu d’aquesta escoleta passa pel contacte estret amb la natura perquè els infants aprenguin, tot d’una, a observar-la, aprendre’n i col·laborar-hi en una relació de respecte i reconeixement de la dependència mútua. Les instal·lacions disposen de galliner, hort, viver i compostera pròpia i als infants se’ls ensenyen les bondats d’alimentar-se amb producte fresc i de proximitat.

El programa Centres Ecombientals fou creat el 2004 per les conselleries de Medi Ambient i d’Educació amb la finalitat d’impulsar l’educació ambiental en la vida dels centres educatius de les Illes Balears. La proposta implica donar suport als centres educatius per dissenyar plans de treball relacionats amb el medi ambient i que aquests estiguin integrats en els seus currículums i plans d’estudi.