23 novembre 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

CONSELL DE GOVERN: MEDI AMBIENT ATORGA 48.736 € A LA FUNDACIÓ JARDÍ BOTÀNIC DE SÓLLER EN CONCEPTE DE PATRONATGE CConsell de Govern

CONSELL DE GOVERN: MEDI AMBIENT ATORGA 48.736 € A LA FUNDACIÓ JARDÍ BOTÀNIC DE SÓLLER EN CONCEPTE DE PATRONATGE

\ Aquest espai és únic a les Balears i s’hi fan activitats d’estudi, conservació i divulgació dels vegetals  

\ El pagament anticipat s’autoritza a fi que es pugui justificar aquesta subvenció en acabar l’exercici comptable

 

El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria de Medi Ambient i Territori a efectuar el pagament anticipat de 48.736 euros a la Fundació Jardí Botànic de Sóller, en concepte de patronatge per al manteniment de la Fundació per a l’any 2020. Aquest pagament anticipat s’autoritza per tal que es pugui justificar la subvenció en acabar l’exercici comptable.

La Conselleria de Medi Ambient i Territori forma part del Patronat que gestiona la Fundació Jardí Botànic de Sóller, des de la seva constitució, el 21 d’abril de 1997. També en formen part el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Sóller, la Universitat de les Illes Balears (UIB), la Fundació Sa Nostra, l’Associació Iberomacaronèsica de Jardins Botànics i l’Associació Museu Balear de Ciències Naturals.

La Fundació Jardí Botànic de Sóller és l’únic jardí botànic legalment constituït que hi ha a les Illes Balears i, per tant, és l’única institució que pot ocupar-se de les activitats que desenvolupa d’estudi, conservació i divulgació dels vegetals, les quals són objecte de la seva finalitat institucional.

L’objecte de la Fundació, doncs, és l’estudi i la divulgació dels vegetals, i en particular els de la flora balear, i també qualsevol manifestació cultural, artística o científica que tengui relació amb el món vegetal, de manera que la Fundació contribueix a l’increment del patrimoni cultural de l’arxipèlag i eleva l’interès de la societat per la natura.

El manteniment del Jardí Botànic de Sóller per a l’exercici 2020 se suportarà amb l’aportació patronal del Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, i també amb els ingressos propis de la Fundació en concepte de venda d’entrades, a més d’altres ingressos provinents de l’activitat mercantil.