22 novembre 2020 <10aL>Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació

Oberta les convocatòries d'ajudes per a projectes pilots i d'innovació, de 'minimis' per als escorxadors i per la desclassificació d'oli DOP Oli de Mallorca NNota Informativa

Oberta les convocatòries d'ajudes per a projectes pilots i d'innovació, de 'minimis' per als escorxadors i per la desclassificació d'oli DOP Oli de Mallorca

Es tracta d’unes línies per valors d’1,8 milions d’euros

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) ha publicat les bases de la convocatòria de subvencions per donar suport a projectes pilot i al desenvolupament de nous productes, pràctiques, processos i tecnologies per l’any 2020. A més, també s’han publicat les bases de la convocatòria d’ajudes per a l’estabilització del sector de l’oli d’oliva emparat per la denominació d’origen protegida (DOP) Oli de Mallorca a causa de la crisi provocada per la COVID-19 i la convocatòria per les ajudes de minimis per a l’any 2020 als escorxadors.

Respecte a les subvencions per a projectes pilot, es tracta d’una ajuda que té com a objectiu posar en marxa projectes amb capacitat d’innovació al sector agrari per enfortir els sectors estratègics del camp balear com els fruits secs, la ramaderia, el sector hortofructícola i el lacti, entre altres. Es podran presentar projectes en el qual estiguin implicats grups operatius formats per diversos agents dels sectors.

El termini de presentació de projectes és d’un mes a partir d’avui i la resolució es comunicarà en un termini de sis mesos. L'ajuda màxima concedida és de 250.000 euros per expedient. En total, hi ha prevista una despesa d’1,4 milions d’euros que arribarà a través del projecte ITS 2020 d’Innovació i Cooperació.

Ajudes a l’Oli

El BOIB també ha publicat la convocatòria d'ajudes a l'estabilització del sector de l'oli d'oliva emparat per la DOP Oli de Mallorca a causa de la crisi provocada per la COVID-19. Es tracta d’una línia de suport dotada amb 100.000 euros amb possibilitat d'ampliar la dotació de la partida pressupostària, amb càrrec als pressuposts del FOGAIBA 2020, per a la desclassificació d’oli DOP Oli de Mallorca i la comercialització per tal de reduir-ne l’estoc existent.

L’import de l’ajuda serà de 2 euros per litre d’oli desqualificat.

El termini de presentació de sol·licituds és fins al 15 de desembre de 2020.

Escorxadors

També s’ha obert la convocatòria d’ajudes de minimis per a l’any 2020 als escorxadors per la prestació de servei d'interès econòmic general.

Les despeses subvencionables són les derivades de la prestació dels serveis externs com lloguers i cànons, transports, assegurances, serveis bancaris i similars, subministraments i altres serveis relacionats amb la prestació del servei; el pagament de Tributs autonòmics i de l'Administració local i les despeses de personal. A aquesta convocatòria es destina un import màxim 350.000 euros a càrrec dels pressupostos del FOGAIBA.

El termini per presentar sol·licituds acaba el 23 de desembre del 2020.