18 novembre 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Condemnada una persona per amenaces lleus a un Agent de Medi Ambient NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Condemnada una persona per amenaces lleus a un Agent de Medi Ambient

El conseller Mir condemna els fets i celebra la sentència

El Jutjat d’Instrucció número 12 de Palma ha condemnat un ciutadà com a autor responsable d’un delicte lleu d’amenaces a un Agent de Medi Ambient en acte de servei.

Els fets es van produir el gener d’enguany quan l’agent es va personar en una zona forestal després de ser alertat que s’hi estava produint una crema de poda.

En un primer moment, no va advertir presència humana i va demanar, en conseqüència, la intervenció d’una tanqueta d’incendis donant l’avís corresponent a la Policia local.

Posteriorment, va comparèixer al lloc dels fets un grup d’individus, en un estat molt alterat, segons va declarar l’agent, qui va aixecar acta administrativa. Una vegada la Policia local va partir, i en presència dels bombers, el condemnat va amenaçar l’agent amb represàlies a la vegada que prenia fotografies d’ell i de la matrícula del seu vehicle.

El jutjat ha considerat provat que els fets són constitutius d’un delicte lleu d’amenaces previst a l’article 171.7 del Codi penal.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, s’ha mostrat satisfet per la sentència i, després de condemnar aquesta i qualsevol tipus d’agressió als agents, ha volgut llençar «un missatge de suport al servei d’Agents de Medi Ambient, que, malauradament, han d’enfrontar-se a situacions d’aquest tipus». En aquest sentit, ha recordat que els Agents de Medi Ambient són agents de l’autoritat, exercint funcions de policia judicial genèrica i administrativa.

Com a agents de l’autoritat, els integrants del servei tenen l’obligació d’investigar i denunciar qualsevol infracció de tipus ambiental, tant les que van per la via penal com per l’administrativa.