16 novembre 2020 <10aL>Conselleria d'Afers Socials i Esports

CONSELL DE GOVERN: EL CONSELL DE GOVERN INSTA LA ONU A REPRENDRE EL PROCÉS NEGOCIADOR DEL SÀHARA PER ARRIBAR DE FORMA PACÍFICA A UNA SOLUCIÓ POLÍTICA JUSTA I MÚTUAMENT ACCEPTABLE CConsell de Govern

CONSELL DE GOVERN: EL CONSELL DE GOVERN INSTA LA ONU A REPRENDRE EL PROCÉS NEGOCIADOR DEL SÀHARA PER ARRIBAR DE FORMA PACÍFICA A UNA SOLUCIÓ POLÍTICA JUSTA I MÚTUAMENT ACCEPTABLE

\ El Govern expressa la seva preocupació per la situació que es viu ara mateix al Sàhara Occidental
\ Es manté el compromís històric amb la reivindicació d'una solució justa i pacífica avalada per la Comunitat Internacional


El Consell de Govern de les Illes Balears expressa la seva preocupació davant els fets desencadenats arran de l’actuació de l’exèrcit marroquí a la denominada bretxa de Guerguerat, a la frontera amb Mauritània, des del passat 6 de novembre.

Les Illes Balears, gràcies a la tasca de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, coneixen i són sensibles i solidàries amb la dramàtica situació que es viu al Sàhara Occidental des de fa quaranta-cinc anys. Per això mantenen el seu compromís històric amb la reivindicació d’arribar a una solució justa i pacífica avalada per la Comunitat Internacional.

Conscients de la importància de mantenir l’estabilitat en el territori en un moment tan complex com l’actual, i pensant en les famílies i les persones més vulnerables, el Govern de les Illes demana solucionar aquesta nova crisi per la via de la pau.

És per això que apel·la a la responsabilitat i insta que es reprengui el procés negociador a través de les Nacions Unides per arribar de forma pacífica a una solució política justa i mútuament acceptable.

Així mateix, el Govern de les Illes Balears demana a la MINURSO que avanci en el compromís adquirit el 1991 per celebrar el referèndum d'autodeterminació per tal que el poble sahrauí pugui decidir lliurement i pacíficament quin ha de ser l'estatus territorial del Sàhara Occidental.