26 d’octubre 2020 <10aL>Conselleria d'Afers Socials i Esports

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: ES PRORROGA FINS A FINAL D’ANY LA PRESTACIÓ ECONÒMICA EXTRAORDINÀRIA PER COMPENSAR EL TANCAMENT DELS CENTRES DE DIA PER LA PANDÈMIA CConsell de Govern

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: ES PRORROGA FINS A FINAL D’ANY LA PRESTACIÓ ECONÒMICA EXTRAORDINÀRIA PER COMPENSAR EL TANCAMENT DELS CENTRES DE DIA PER LA PANDÈMIA

\ Un total de 916 persones amb dependència s’han beneficiat de la compensació

\ Afers Socials i Esports ha emès ajuts per 842.000 euros i preveu superar el milió al tancament de 2020


El Consell de Govern ha prorrogat fins a finals d’any la durada de la prestació econòmica extraordinària que reben les persones amb dependència per compensar el tancament del centres de dia per la pandèmia de la COVID-19. Des que la Conselleria d’Afers Socials i Esports la va posar en marxa el mes de maig, 916 persones s’han beneficiat de la prestació, que ha comptat amb una inversió total de 842.045 euros.

L’objectiu d’aquesta prestació és compensar les despeses econòmiques derivades de l’atenció en l’entorn familiar i donar suport als cuidadors no professionals de les persones que no han pogut assistir al centre de dia on rebien atencions, perquè la pandèmia sanitària n’ha provocat el tancament.

Actualment, 290 persones reben la prestació compensatòria, per la qual cosa el còmput total de dependents que l’han rebut, en qualque moment, des de l’1 de maig fins ara, és de 916 persones.

Les compensacions han arribat als 842.045 euros i es preveu que d’aquí a finals d’any se superi el milió d’euros.

Els ajuts van des dels 143 euros al mes per a les persones amb un grau I de dependència fins als 290 euros per a les de grau III.