13 d’octubre 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

El tractament aeri contra la processionària del pi a Formentera comença a aplicar-se aquest proper dimecres NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El tractament aeri contra la processionària del pi a Formentera comença a aplicar-se aquest proper dimecres

La primera jornada de la campanya d’enguany es centrarà en l’oest de l’illa

El Servei de Sanitat Forestal de la conselleria de Medi Ambient i Territori té previst iniciar, aquest proper dimecres, la primera jornada de tractament aeri contra la processionària del pi, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.

Tal com es va explicar en la xerrada informativa telemàtica celebrada el passat 29 de setembre, enguany, s’aplicarà, per quart any consecutiu, tractament aeri sobre una superfície aproximada de 1600 ha. En aquesta primera jornada prevista, s’aplicarà el tractament aeri a la part oest de l’illa.

El producte fitosanitari que s’aplicarà serà el mateix que en campanyes anteriors: Bacillus thuringiensis varietat kurstaki. Es tracta d’un producte de tipus biològic, un bacteri que es troba de manera natural en el sòl i en les plantes. Només pot romandre uns pocs dies sobre les fulles ja que es degrada ràpidament per efecte dels raigs ultraviolats. No afecta a les abelles i pot ser utilitzat en agricultura ecològica.

D’aquesta manera, la conselleria de Medi Ambient i Territori compleix el compromís assolit amb el ple del Consell de Formentera que, el 2016, va aprovar la petició a l’ens competent (en aquest cas, el Servei de Sanitat Forestal) per executar un Pla d’actuació que incloïa la previsió d’aplicar aquest tipus d’actuació durant quatre campanyes consecutives (2017-2020).

Els interessats que requereixin més informació poden consultar la pàgina web http://sanitatforestal.caib.es o telefonar al telèfon gratuït del Punt d’Informació Ambiental (PIA): 900 15 16 17. També es pot cridar al Consell de Formentera al 971321210 - Ext. 1.