29 juliol 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

L’Impost de Turisme Sostenible propicia l’estalvi de prop de 25.000 botelles de plàstic per temporada NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’Impost de Turisme Sostenible propicia l’estalvi de prop de 25.000 botelles de plàstic per temporada

El projecte d’impuls de l’economia social i circular facilita a la cadena Garden Hotels posar en marxa una planta pròpia de compostatge

El projecte d’impuls de l’economia social i circular, finançat a través de l’impost de turisme sostenible (ITS), ha permès que la cadena Garden Hotels estalviï prop de 25.000 botelles de plàstic per establiment i temporada canviant els amenities per dispensadors reutilitzables. Aquesta mesura forma part de la iniciativa de la cadena que té com a objectiu realitzar totes les fases del cicle d’economia circular als hotels.

Així, Garden Hotels també compta amb una planta pròpia de compostatge, com a part de l’impuls de la gestió sostenible de residus turístics. El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó i la directora general d’Emprenedoria i Economia Social i Circular, Vanessa Rosselló, acompanyats de la vicepresidenta de Garden Hotels, Magda Ramis i l’interventor general de Garden Hotels, Jaume Ordinas, han visitat, aquest dimecres, la finca de sa Teulera, on la cadena hi té les instal·lacions.

El compost que s’obté a partir de les restes orgàniques i de poda dels hotels és ecològic i s’utilitza a les finques dels productors locals on l’establiment turístic hi compra els productes.

El conseller ha destacat la feina iniciada per la cadena hotelera fa quatre anys, «un exemple de model econòmic que demostra que el futur passa per deixar enrere la cultura de comprar, utilitzar i llençar i apostar per una economia de proximitat, que aprofiti els recursos i que sigui sostenible, tant social com mediambientalment».

Per la seva banda, Ordinas ha afegit que «tenim una gran oportunitat d'impulsar un canvi significatiu convertint el residu en un recurs. A més, contribuïm a potenciar el producte local i ecològic ja que tota la matèria orgànica és apta per a l'agricultura ecològica».

Els establiments hotelers, a banda d’haver impulsat el projecte d’economia circular, compten també amb el distintiu ambiental EMAS, acrònim d’Eco-Management and Audit Scheme (Sistema de Gestió i Auditoria Ambientals), amb el qual s’acredita que l’empresa segueix el model de gestió ambiental europeu basat amb la norma ISO 14001.