22 juliol 2020 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: La Conselleria de Salut i Consum informa que a les Illes Balears hi ha 124 casos actius de SARS-CoV-2 NNota Informativa

COVID-19: La Conselleria de Salut i Consum informa que a les Illes Balears hi ha 124 casos actius de SARS-CoV-2

El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins avui 2.433 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, 5 més que ahir. No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.328 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 2.017 corresponen a Mallorca, 104 a Menorca, 191 a Eivissa i 16 a Formentera.

D’altra banda, 2.079 persones s’han curat, 7 més que ahir. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova per COVID-19 i l’acumulat a les Balears és de 230 persones mortes a causa del coronavirus.  

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 124 casos de COVID-19 actius, 2 manco que ahir.   

Brots notificats

El Servei balear d’Epidemiologia, així mateix, d’acord amb la notificació setmanal que transmet al CCAES ha informat que la darrera setmana s’han detectat 4 brots nous a la comunitat. Els afectats es troben lleus o asimptomàtics, excepte una persona que està hospitalitzada. Els brots són els següents:

  • Un brot d’àmbit domiciliari (tots convivents) a Mallorca amb 4 persones positives: una presenta símptomes. Hi ha altres dues persones en vigilància per ser contactes estrets.
  • A Menorca, notificat el 17 de juliol, un brot d’àmbit familiar amb 3 persones positives (una d’hospitalitzada i la resta, amb símptomes lleus). Hi ha altres 20 persones en seguiment per contacte estret amb els afectats.
  • A Mallorca, notificat el 20 de juliol, un brot d’àmbit familiar amb 3 persones positives, i totes 3 han manifestat símptomes. Hi ha 5 persones en vigilància.
  • A Formentera, notificat el 20 de juliol, un brot d’àmbit laboral amb 8 afectats (5 manifesten símptomes lleus i 1 ha estat ingressat). Hi ha 20 persones en seguiment per ser contacte estret dels afectats.

Així mateix, detectats setmanes passades, queden 10 brots actius. Des de començament de maig, l’equip d’infermeres rastrejadores d’atenció primària del Centre Coordinador de COVID ha identificat 21 brots a la comunitat, ha localitzat 113 casos positius i ha fet seguiment i proves a altres 216 persones identificades com a contactes estrets.

Dades del Servei de Salut

El Servei de Salut, per la seva banda, informa que avui hi ha 154 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes, hi ha 21 casos en atenció hospitalària (3 a l’UCI) i 133 a primària.

Per illes, a Mallorca hi ha 17 persones hospitalitzades, 3 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 109 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca hi ha 1 persona ingressada a l’Hospital Mateu Orfila i 10 són ateses en el domicili per part de primària.     

A Eivissa són 3 les persones hospitalitzades (cap a l’UCI). A més, 7 casos confirmats són seguits a Eivissa en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut i 7 a Formentera.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 31 que es troben en vigilància (23 a Mallorca, 2 a Menorca i 6 a Eivissa) i 11 que tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s’han notificat 368 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.