2 juliol 2020 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: La Conselleria de Salut i Consum informa que a les Illes Balears hi ha 145 casos actius de SARS-CoV-2 NNota Informativa

COVID-19: La Conselleria de Salut i Consum informa que a les Illes Balears hi ha 145 casos actius de SARS-CoV-2

El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins avui 2.327 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, 4 més que ahir. No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.222 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 1.940 corresponen a Mallorca, 95 a Menorca, 179 a Eivissa i 8 a Formentera.

D’altra banda, 1.955 persones s’han curat, 3 més que ahir. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova per COVID-19 i l’acumulat a les Balears és de 227 persones mortes a causa del coronavirus.  

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 145 casos de COVID-19 actius, 1 més que ahir.   

Brots notificats

El Servei d’Epidemiologia, així mateix, ha notificat al Ministeri de Sanitat els brots registrats a la comunitat (entenent com a brot tres o més contagis relacionats). Així, en la darrera setmana s’han detectat 3 brots nous a la comunitat: 2 a l’illa de Mallorca i 1 a la d’Eivissa. Tots els afectats es troben lleus o asimptomàtics i no n’hi ha cap que hagi necessitat hospitalització. Són els següents:

  • Una agrupació de casos d’àmbit familiar detectada a Inca, amb 3 casos positius i amb 12 contactes estrets en vigilància.
  • Un brot familiar que afecta diversos municipis d’Eivissa, amb 9 casos positius i 16 contactes en seguiment.
  • Un brot familiar detectat a la ciutat de Palma, amb 5 casos positius i 21 contactes en vigilància.

Des de començament del mes de maig, l’equip de rastrejadors del Centre Coordinador de COVID ha identificat 10 agrupacions de casos a la comunitat: 6 d’àmbit familiar, 2 domiciliaris i 2 laborals. (Aquesta informació s’actualitzarà setmanalment, a mesura que el Servei d’Epidemiologia trameti la notificació corresponent al CCAES).

Dades del Servei de Salut

El Servei de Salut, per la seva banda, informa que avui hi ha 127 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes, hi ha 18 casos en atenció hospitalària (7 a l’UCI) i 109 a primària.

Per illes, a Mallorca hi ha 10 persones hospitalitzades, 7 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 97 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca no queda cap persona hospitalitzada en el Mateu Orfila i 3 són ateses en el domicili per part de primària.     

A Eivissa són 8 les persones hospitalitzades (cap a l’UCI). A més, 9 casos confirmats són seguits a Eivissa en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 44 que es troben en vigilància (32 a Mallorca, 2 a Menorca i 10 a Eivissa) i 15 que tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s’han notificat 365 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han duit a terme 151.250 proves ( 115.402 PCR, 10.718 tests ràpids d’anticossos i 25.130 serologies).

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres no han notificat cap cas nou de contagi ni entre els usuaris ni entre els treballadors. Així, la situació avui és la següent: 255 residents han superat la infecció, 4 són casos actius i 89 han mort. A més, 10 treballadors són positius en SARS-CoV-2 i 153 s’han curat.

A les residències per a persones amb discapacitat no queda cap cas actiu: els 36 usuaris afectats han superat la infecció, així com els 20 treballadors.