15 juny 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

El COFIB llença una aplicació perquè la ciutadania pugui alertar de la presència d’espècies invasores NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El COFIB llença una aplicació perquè la ciutadania pugui alertar de la presència d’espècies invasores

Personal tècnic especialitzat resoldrà directament les incidències que s’hi rebin

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el gerent del Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB), Lluís Parpal, han presentat, aquest dilluns, una nova app que permetrà a la ciutadania comunicar les espècies invasores que puguin trobar a les Balears. Aquesta aplicació es gestiona a través de Línea verde, una plataforma que desenvolupa sistemes de consultes, notificacions i gestió d’incidències per a entitats locals.

Així, bastarà amb pujar una incidència a l’aplicació perquè el personal tècnic rebi l’avís i pugui gestionar-la i informar de forma directa al ciutadà.

Mir ha assegurat que aquesta eina «apropa l’administració a la ciutadania» i permet «que hi hagi més consciència i implicació a l’hora de conservar la nostra biodiversitat», ja que la introducció de fauna i flora invasora desplaça, i fins i tot pot arribar a extingir, les espècies autòctones.

Per la seva banda, Lluís Parpal ha explicat que, en el moment que s’envia la informació sobre una possible espècie invasora, aquesta arribarà directament a l’àrea responsable. És a dir, un tècnic especialitzat serà l’encarregat de respondre al ciutadà sobre la incidència que hagi presentat.

Per poder utilitzar aquesta eina, és necessari descarregar-se l’app gratuïta Línea verde des de Play Store en cas de sistema Android o App Store en cas d’Apple. Una vegada descarregada, l’usuari s’haurà de registrar per penjar la foto, a través de ‘Nova incidència’. Allà s’obrirà un desplegable amb 32 categories de diferents espècies de flora i fauna invasora per a què l’usuari seleccioni sobre quina vol comunicar.

Automàticament, i anonimitzant les dades de la persona que ha registrat la incidència, l’aplicació detectarà les coordenades on s’ubica l’espècie. Una vegada finalitzada aquesta part, es podrà adjuntar la foto i, si escau, observacions sobre aquesta per procedir a enviar. També es podran comunicar incidències a través del portal web www.lineaverdecofib.es.