13 juny 2020 <10aL>Conselleria d'Afers Socials i Esports

Reactivació econòmica: La conselleria d’Afers Socials i Esports destina 5 milions d'euros per a la convocatòria de mesures de conciliació NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: La conselleria d’Afers Socials i Esports destina 5 milions d'euros per a la convocatòria de mesures de conciliació

Passen a exposició pública les bases per presentar al·legacions

La conselleria d’Afers Socials i Esports destina 5 milions d’euros per a la conciliació  de les famílies pel període comprès entre l’1 de juliol i el 31 d’agost.  El BOIB publica avui que a partir de dilluns les bases d’aquesta convocatòria extraordinària passaran a exposició pública perquè es puguin presentar al·legacions durant 7 dies.  La consellera Fina Santiago ha explicat que «el Govern d’aquestes illes s´ha volgut implicar aquest estiu en la conciliació de la vida laboral i familiar laboral perquè son molt conscients que aquesta crisi sanitària ha generat molta despesa als consells, ajuntaments i també al Govern. Ara és el moment de la cooperació entre totes les institucions», ha afegit.

Per donar resposta al sector i a les famílies s’han creat tres línies d’ajuts per donar cobertura a totes les parts implicades en la conciliació dels mesos d’estiu. Són aquestes: 

Línia A 

    • 3.750.000 euros en ajuts a entitats públiques i sense ànim de lucre per desenvolupar activitats d’educació de temps lliure infantil i juvenil bonificades amb escoles d´estiu a preus més baixos de l´habitual. 
    • Es concedirà una quantitat fixa de 800 euros al mes per cada 10 infants. 

L´import corresponent a cada illa es calcularà a partir del pes relatiu d’infants i joves de fins a 16 anys sobre el total d’aquest segment a les Balears. Segons dades de 2019 el repartiment quedaria així:
Mallorca: 79,11% i 3.164.400€
Menorca: 7,87% i 314.800€
Eivissa: 12,16% i 486.400€
Formentera: 0,87% i 35.000€

Línia B

    • 200.000 euros en ajuts a les famílies per a la contractació de persones treballadores per a la cura de fills o de filles menors d’edat, al manco durant 15 dies naturals.
    • Els dos progenitors han d’estar treballant.
    • Només la pot demanar un dels dos progenitors. 
    • Es concedirà un ajut màxim de 150€ per infant cada un dels mesos. 

Línia C

    • 50.000 euros en ajuts a persones físiques, empreses i entitats sense ànim de lucre per contractar personal monitor de suport generalitzat o amb grau de discapacitat del 75% 
    • Es poden sol·licitar tants ajuts com personal monitor addicional hagi contractat l´entitat 
    • Les ajudes d´aquesta línia són compatibles i independents amb els establerts a la Línia A 
    • Es concedirà un ajut màxim de 1.200 euros per cada persona contractada

Convenis amb els consells

Paral·lelament, les ajudes econòmiques directes per a famílies que hagin accedit a una plaça a les escoles d’estiu privades i autoritzades es regularan mitjançant convenis amb els consells insulars amb un altre milió d’euros que surten del pressupost de la conselleria d’Afers Socials i Esports. D’aquesta manera es completen els 5 milions d’euros destinats a la conciliació.
El Govern creu que aquestes mesures extraordinàries de conciliació tindran conseqüències positives per a la societat de les Illes Balears com la creació de llocs de feina amb la contractació de monitors, cuidadors i educadors. També es reduiran les desigualtats amb els ajuts per a les famílies perquè els nins de famílies amb menys recursos puguin assistir a activitats d'estiu i amb el reforç educatiu previst.