13 juny 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

L’impost de turisme sostenible possibilita la retirada de 17,6 tones de residus al Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’impost de turisme sostenible possibilita la retirada de 17,6 tones de residus al Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera

Les tasques de rehabilitació d’hàbitats degradats per flora al·lòctona han finalitzat aquesta setmana

El projecte «Rehabilitació d’hàbitats degradats per flora al·lòctona», finançat a través de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS), ha finalitzat aquesta setmana les tasques programades al Parc Natural de Ses Salines d’Eivissa i Formentera. Durant el període d’execució, s’han retirat 17.651,5 quilograms de residus, majoritàriament orgànics (17.074).

L’objectiu principal d’aquest projecte, adjudicat a l’associació Apfem Aktua, ha estat eliminar les plantes invasores del Parc, especialment a les zones dunars, a més de la seva selecció i retirada a abocador de les restes de vegetals eliminats. Durant aquestes tasques, però, també s’han retirat 158,5 quilograms de plàstic, 113 de vidre, 32 de paper, 86 de ferro i 188 qualificats com a ‘altres’.

Així, cinc persones han treballat durant aquests mesos en la neteja i selecció de residus que es poguessin trobar a l’espai natural protegit. Les feines van començar al novembre, però es van interrompre per la declaració de l’estat d’alarma a causa de la situació provocada pel coronavirus. El personal va reprendre les tasques el passat 4 de maig.

Aquestes actuacions s’emmarquen dins el projecte «Gestió i conservació dels espais naturals protegits amb persones en risc d’exclusió social», presentat per l’Institut Balear de Natura (IBANAT) i que compta amb un pressupost total de 254.660,23 euros, dividits en quatre lots: el d’Eivissa i tres a Mallorca, adjudicats al Centre Especial d’Ocupació Estel de Llevant.