4 juny 2020 <10aL>Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors

El Govern manté la dotació de 16,5 milions als ajuntaments a través del Fons de Cooperació Local per a 2020 i acorda els criteris de repartiment amb la FELIB NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern manté la dotació de 16,5 milions als ajuntaments a través del Fons de Cooperació Local per a 2020 i acorda els criteris de repartiment amb la FELIB

El Govern de les Illes Balears manté la dotació de gairebé 16,5 milions d’euros destinada als ajuntaments a través del Fons de Cooperació Local per a 2020, d’acord amb les previsions dels pressuposts autonòmics d’enguany, i ha acordat amb la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) mantenir també els criteris de repartiment d’aquest fons.

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, i el president de la FELIB, Antoni Salas, s’han reunit aquest dijous a la seu de la conselleria per tancar l’acord a la comissió mixta, juntament amb el director general de Cooperació Local i Patrimoni del Govern, Francesc Miralles, i la secretaria general de la FELIB, Neus Serra, entre d’altres.

La comissió mixta entre el Govern i la FELIB ha aprovat l’acord de repartiment del Fons per a 2020, al qual es mantenen els criteris de l’any 2019, amb la única novetat d’actualitzar les dades de població dels municipis.

Principalment, per a determinar la quantitat a rebre per cada municipi, s’apliquen els criteris de població, amb un pes del 50% en el repartiment del fons, i el criteri de solidaritat, amb un 34,25%, com ja es va fer l’any passat. El fons manté altres variables com els diversos trams de població per a municipis de menys de 25.000, 15.000, 7.500 i 3.000 habitants, així com la insularitat i la doble insularitat, en els mateixos termes de l’any 2019.

En concret, la partida global del Fons de Cooperació Local per a aquest any es manté en 16.473.471 euros, la mateixa quantia de 2019, any al qual aquest fons ja va assolir la seva dotació més alta, en augmentar en un 27% en dos anys, i d’aquesta manera va recuperar el volum de les ajudes del Govern als ajuntaments previ a l’anterior crisi econòmica.

“Mantenim el compromís de finançament amb els ajuntaments. Hem tancat un acord necessari per a mantenir el suport del Govern als ajuntaments en un moment clau com l’actual, donat l’impacte de la crisi sanitària de la Covid-19 i dels seus efectes socials i econòmics”, ha manifestat la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez.  A més, ha destacat la coordinació i el diàleg permanent entre el Govern i la FELIB, així com amb la resta d’administracions, per fer front a les noves mesures i a les necessitats sorgides per la crisi de la Covid-19.