28 d’abril 2020 <10aL>Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors

COVID-19: Un concert de l’Orquestra Simfònica i el concurs musical ‘Treu la teva millor versió’, iniciatives ‘online’ del Centre Balears Europa enguany per commemorar el Dia d’Europa NNota Informativa

COVID-19: Un concert de l’Orquestra Simfònica i el concurs musical ‘Treu la teva millor versió’, iniciatives ‘online’ del Centre Balears Europa enguany per commemorar el Dia d’Europa

El Govern de les Illes Balears, a través del Centre Balears Europa,  commemora enguany el Dia d’Europa, que cada 9 de maig celebra els valors de la pau i la unitat del continent, amb diverses activitats online i a través de les xarxes socials, a conseqüència de la situació sobrevinguda de la pandèmia de la Covid-19. Com a acte central, el CBE comptarà amb un concert de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, una interpretació de l’últim moviment de la novena simfonia de Beethoven, l’himne d’Europa, que es podrà seguir el dia 9 de maig a través del lloc web del centre i de les seves xarxes socials, i també ha organitzat un concurs musical i ha elaborat un vídeo conte infantil. 

‘Treu la teva millor versió’. Aquest és el concurs musical d’interpretacions, amb qualsevol tipus d’instrument, de la novena simfonia de Beethoven, l’himne d’Europa, les quals s’han d’enviar enregistrades en format de vídeo abans del proper dilluns dia 4 de maig, dia de finalització del termini de presentació. Els premis als guanyadors són de 100 euros pels solistes  i de 400 euros en el cas dels grups musicals. El concurs s’adreça a tot tipus de músics, es poden presentar tant professionals com amateurs, estudiants, professors, membres de conservatoris, escoles de música o bandes municipals, entre d’altres. Tota la informació per participar al concurs es pot consultar al lloc web del Centre Balears Europa (www.cbe.es).

A més, per a commemorar el Dia d’Europa, enguany el CBE,  també ha elaborat un vídeo conte infantil, ‘Units en la diversitat’, el qual es distribuirà també a través de les xarxes del mateix centre i de diverses biblioteques de les Illes Balears. Cada any, s’organitza una activitat infantil, i degut a les circumstàncies actuals, s’ha elaborat aquest vídeo conte que es difondrà a partir de dia 9 de maig en col·laboració amb més de 30 biblioteques municipals de municipis de les illes. Aquesta iniciativa pretén apropar als infants els valors de la Unió Europea. El CBE, entitat adscrita a la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, té com a principal objectiu impulsar l’esperit europeu i acostar les institucions de la Unió Europea a la ciutadania de les nostres Illes.