LOGO CAIB
Contingut
25 abril 2020Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 631 casos positius actius de SARS-CoV-2 NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 631 casos positius actius de SARS-CoV-2

Fins ara s’han fet més de 30.000 proves per detectar la malaltia

A les Illes Balears hi ha 631 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 6 més que ahir. Així mateix, s’han comunicat 2 defuncions i el total acumulat és de 174 morts. En total, s’han duit a terme 32.533 proves de laboratori (29.403 PCR i 3.130 tests d’anticossos). 

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 334 persones hospitalitzades, 57 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 444, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 9 persones hospitalitzades (5 a l’UCI). També hi ha 4 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 33 les persones hospitalitzades (8 a l’UCI). Altres 13 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

D'ençà que va començar l'epidèmia, s'han detectat un total de 317 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 16 % dels 1.907 casos que s'han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a dia d'avui hi ha 117 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa menys de l’1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 229 estan en vigilància activa.

La situació a les residències: 102 usuaris han superat la malaltia

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores s’han registrat tres nous casos positius d’usuaris i 4 entre treballadors. El nombre de residents positius actius avui és de 191; altres 67 residents han superat la malaltia i 72 han perdut la vida amb infecció per coronavirus (no s’ha produït cap mort des del darrer balanç). Els professionals actius són 94 i d’altres 45 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no hi ha canvis respecte d’ahir: ja han superat la malaltia 14 dels 20 treballadors infectats, i 35 dels 36 usuaris contagiats.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Documents adjunts: