LOGO CAIB
Contingut
22 abril 2020Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

Ja són més de 80 les entitats adherides a la iniciativa «Per Sant Jordi, una paraula!» NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Ja són més de 80 les entitats adherides a la iniciativa «Per Sant Jordi, una paraula!»

Gran diversitat d’àmbits dels organismes i col·lectius que s’hi sumen, que s’han duplicat en dos dies

La proposta que duu a terme la Direcció General de Política Lingüística per a aquest Sant Jordi segueix creixent en nombre d’adhesions, que s’han duplicat en només dos dies. Més de vuitanta entitats i organismes s’han afegit en total a «Per Sant Jordi, una paraula!». A més dels consells insulars i dels principals ajuntaments de les Illes Balears, s’hi sumem col·lectius d’àmbits molt diversos.

Aquest dilluns ja s’havien rebut una quarantena d’adhesions entre les quals s’hi trobaven UGT, Alternativa Docent, l’Obra Cultural Balear o l’Institut d’Estudis Eivissencs entre d’altres. En aquesta nova tongada hi trobam entitats del sector de la cultura com la Institució Francesc de Borja Moll, Cultur Up, Acció Cultural de Menorca, l’Associació Cultural Mal del Cap o la Federació de Música i Ball Mallorquí. 

També col·lectius de l’àmbit social com la Coordinadora Balear de Persones amb Discapacitat, la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears, la Fundació RANA o l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí. Pel que respecta a les entitats veïnals, n’hi ha de llocs com Son Sardina, es Cubells o Sant Climent. Així mateix, s’hi han adherit mitjans de comunicació com Fent Carrerany, Ona Mediterrània, la revista Campanet o Formentera Ràdio.

S’hi afegeixen també entitats vinculades al món del treball com el sindicat Unió Obrera Balear o la Sectorial d'Ensenyament de la Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears. Des de l’àmbit empresarial s’hi han sumat la Federació PIMEM o el Clúster de Còmic i Nous Mèdia. També hi trobam centres educatius com el Col·legi Cor de Maria de Maó, el CEIP Voramar de Can Picafort o l’IES Balàfia d’Eivissa així com diverses APIMA. 

La iniciativa compta amb l’adhesió d’entitats de les quatre illes. Les adhesions segueixen obertes i es poden consultar a la pàgina web de la Direcció General de Política Lingüística (dgpoling.caib.es). Així, més de 80 entitats s’han fet seva aquesta iniciativa de compartir la llengua el dia de Sant Jordi. Cal recordar que «Per Sant Jordi, una paraula!» és una iniciativa oberta a totes les institucions i a tot tipus d’entitats. També s’hi pot participar a nivell individual triant una paraula i penjant-la aquest dijous a les xarxes socials emprant l’etiqueta #parauladesantjordi. L’objectiu és que es comparteixin el màxim nombre de paraules en aquesta diada de Sant Jordi.