LOGO CAIB
Contingut
14 abril 2020Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

Es presenta «Per Sant Jordi, una paraula!» NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Es presenta «Per Sant Jordi, una paraula!»

Una proposta del Govern perquè tothom qui ho vulgui comparteixi una paraula

La Direcció General de Política Lingüística llança «Per Sant Jordi, una paraula!». Es tracta d'una iniciativa participativa amb la qual es pretén que el màxim nombre de persones comparteixin paraules a través de les xarxes socials el dia de Sant Jordi. La proposta està oberta també a totes les institucions i entitats, del tipus que sigui (esportives, culturals, associacions de veïns…), que s’hi poden adherir. 

«Per Sant Jordi, una paraula!» és molt fàcil de dur a terme. Consisteix a triar una paraula i publicar-la a les xarxes el dia 23 d’abril. Es demana emprar l’etiqueta #parauladesantjordi i, si es vol, explicar alguna cosa sobre el mot escollit. Es pot penjar explicar una anècdota sobre la paraula, publicar un text on surti, contar el motiu pel qual s’ha triat…, per escrit o a través d’un vídeo. Es tracta d’una proposta oberta quant al contingut i al format.

La iniciativa s’adreça a tota la població, independentment de l’origen, l’edat o la llengua que parli. L’objectiu és, a més de fer una activitat lúdica, «compartir paraules i que la llengua catalana esdevengui un element cohesionador de la societat», ha explicat la directora general, Beatriu Defior. En aquest sentit, Defior ha incidit en el fet que «la llengua és patrimoni de tots, també dels qui no la parlen de forma habitual». 

Les institucions o entitats s’hi poden adherir enviant un missatge de correu electrònic a foment@dgpoling.caib.es des de l'adreça de la institució o l’entitat. S’hi ha de fer constar el nom, el telèfon, el nom del representant i la localitat. Per mitjà de l'adhesió, la institució o entitat es compromet a assumir la proposta com a pròpia i a fer-ne difusió.