LOGO CAIB
Contingut
11 abril 2020Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 648 casos positius actius de SARS-CoV-2 NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 648 casos positius actius de SARS-CoV-2

Més de la meitat dels positius detectats ja s’han curat

A les Illes Balears hi ha 648 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 6 menys que ahir. D’altra banda, 757 persones s’han curat, la qual cosa implica 20 més que la darrera jornada. Cal destacar que la xifra de curats ja representa més del 50% del total de positius que s'han detectat d'ençà de l'inici de l'epidèmia (1488).

Així mateix, s’han registrat 5 defuncions i el total acumulat és de 102 morts. Fins ara, s’han registrat 1.507 casos acumulats, 19 més que ahir, la qual cosa representa un increment de l’1,3 %.  

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 393 persones hospitalitzades, 74 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 655, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 17 persones hospitalitzades (6 a l’UCI). També hi ha 29 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 49 les persones hospitalitzades (13 a l’UCI). Altres 33 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

D'ençà que va començar l'epidèmia, s'han detectat un total de 288 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 19% dels 1488 casos que s'han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a dia d'avui hi ha 177 professionals sanitaris que són positius actius, una xifra que representa l’1,1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 262 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, hi ha  348 persones afectades: 209 usuaris positius actius, 6 usuaris curats i 28 exitus (ahir eren 26). També s’ha registrat 99 treballadors positius actius i 6 treballadors curats. Un total de 23 residències de gent gran tenen afectats.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, hi ha 53 afectats. S’han registrat 19 usuaris positius actius i 15 usuaris curats. També hi ha 15 treballadors positius actius i 4 treballadors curats. En total hi ha 10 residències i centres discapacitats afectats.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Documents adjunts: