LOGO CAIB
Contingut
9 abril 2020Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 663 casos positius actius de SARS-CoV-2 NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 663 casos positius actius de SARS-CoV-2

Entre ahir i avui, el nombre de persones curades duplica el nombre de contagis detectats, i la xifra de curats s’acosta al 50 % del total acumulat de casos a les Illes Balears.

A les Illes Balears hi ha 663 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 36 més que ahir. D’altra banda, 696 persones s’han curat, la qual cosa implica 80 més que la darrera jornada. Cal destacar que la xifra de curats s’acosta a la meitat del total acumulat de casos.

D’altra banda, no s’ha comunicat cap nova defunció i el total acumulat es manté en 89 morts. Fins ara, s’han registrat 1.448 casos acumulats, 36 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 2,5 %.  
Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 416 persones hospitalitzades, 80 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 625, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.
A Menorca, hi ha 19 persones hospitalitzades (10 a l’UCI). També hi ha 32 persones en seguiment per part de les UVAC.
A Eivissa, són 57 les persones hospitalitzades (14 a l’UCI). Altres 40 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 187 professionals que fan feina en els centres sanitaris que són positius actius, una xifra que representa l’1,2 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 325 estan en vigilància activa.

Situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, hi ha  287 persones afectades:  164 usuaris positius actius, 5 usuaris curats i 22 exitus (ahir eren 16). També s’ha registrat 92 treballadors positius actius i 4 treballadors curats. Un total de 23 residències de gent gran tenen afectats.
Quant a les residències per a persones amb discapacitat, hi ha 47 afectats. S’han registrat 33 usuaris positius actius, 13 usuaris curats, 3 exitus. També hi ha 24 treballadors positius actius i 4 treballadors curats. En total hi ha 10 residències i centres discapacitats afectats.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

 

Documents adjunts: