7 d’abril 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 67 % NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 67 %

Totes les unitats de demanda de l’arxipèlag es mantenen en la normalitat

L’estat de les reserves hídriques a les Illes Balears, el mes de març, cau tres punts fins al 67 % de mitjana. S’observa un lleuger descens a totes les illes: Formentera passa del 55 % al 51 %; Eivissa, del 56 % al 54 %; Mallorca, del 71 % al 69 %, i Menorca passa del 66 % al 64 %. En l’àmbit general, la situació és millor que fa un any, atès que el percentatge del març de 2019 era del 64 %.

L’escenari del març és igual que el del febrer, ja que totes les unitats de demanda (UD) de l’arxipèlag fa tres mesos que es troben en normalitat i, en conseqüència, totes es troben en l’escenari de normalitat.

Les dades de l’AEMET indiquen que aquest març ha estat humit en el conjunt de l’arxipèlag (124 %) però amb variacions: A Mallorca (132 %) i a Menorca (112 %), humit, mentre que a les Pitiüses (36 %) ha estat sec. En qualsevol cas, el març és un més poc plujós i, per tant, no s’han acumulat gaire precipitacions (47 l/m2 a Mallorca, 40 a Menorca, 11 a Eivissa i 12 a Formentera).

El percentatge interanual de precipitació és deficitari a les Pitiüses (93 %), però excedentari a Menorca (102 %) i Mallorca (104 %). En el conjunt de les Balears l’interanual és lleugerament excedentari (104 %).

Les pluges escasses del mes de març no han permès que els nivells es mantinguessin com el febrer i s’ha observat una baixada lleugera generalitzada. Així i tot, gràcies a les extraccions escasses, els aqüífers segueixen en una situació òptima, excepte en el cas de les Pitiüses. En qualsevol cas, per mor que per a canviar d’escenari han de passar tres mesos en una situació determinada, els canvis d’escenaris vinents no tindran lloc fins d’aquí a tres mesos com a mínim. Per tant, aquest canvi no es produiria abans del mes de juny.