LOGO CAIB
Contingut
3 abril 2020Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que hi ha 1.257 casos acumulats a les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que hi ha 1.257 casos acumulats a les Illes Balears

El Ministeri de Sanitat ha informat avui que hi ha confirmats 1.257 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears; 53 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 4,4 %. Fins ara, s’han registrat 69 morts. D’altra banda, 375 persones s’han curat, la qual cosa implica, 136 més que ahir, un 57 % més que ahir. El total de positius actius, actualment, és de 813, és a dir, 94 manco que ahir.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 495 persones hospitalitzades, 80 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 494, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 14 persones hospitalitzades (9 a l’UCI). També hi ha 34 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 62 les persones hospitalitzades (17 a l’UCI). Altres 27 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera.

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 195 professionals que fan feina en els centres sanitaris que són positius actius, la qual cosa representa l’1,17 % del total. Un total de 411 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa als usuaris de les residències, en les darreres hores, 48 usuaris han resultat positius en coronavirus després de les proves PCR. Provenen de les residències Domusvi Palma (15), Domus Costa d’en Blanes (8), residència Oasis (24) i Can Blai (1), on ja s’havien detectat altres casos amb anterioritat. Així mateix, 2 treballadors també han resultat positius (tots dos fan feina a Can Blai).  

En total, s’han detectat 158 casos de coronavirus a residències de gent gran de les Illes Balears (142 usuaris i 16 treballadors), i d’aquests 8 persones han mort. Aquests casos suposen un 3 % del total d’usuaris de les 55 residències per a gent gran (públiques, privades i concertades) que hi ha a les Balears.

Pel que fa a residències i centres per a persones amb discapacitat, en les darreres hores no s’ha notificat cap cas nou. Per tant, continuen positius per coronavirus 39 casos (38 usuaris i un treballador), el que suposa un 6,8 % dels 552 usuaris d’aquests centres, i 3 han mort amb coronavirus.

 Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina webcoronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Documents adjunts: