31 març 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Medi Ambient es reuneix amb els municipis amb costa de Mallorca per a coordinar la retirada de la posidònia de les platges NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Medi Ambient es reuneix amb els municipis amb costa de Mallorca per a coordinar la retirada de la posidònia de les platges

L’objectiu principal és facilitar el compliment correcte del Decret aprovat el 2018

El director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha convocat, aquest dimarts, de manera telemàtica, tècnics de tots els ajuntaments amb costa de Mallorca. La trobada ha comptat, en l’inici, amb la participació del conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, qui ha volgut agrair de manera expressa la participació als assistents.

L’objectiu principal de la trobada és coordinar la retirada de la posidònia de les platges de l’illa i l’aplicació correcta del Decret 25/2018, de 27 juliol, sobre la conservació de la posidònia oceànica a les Illes Balears. A més, s’ha donat el sus a l’elaboració d’una guia de bones pràctiques per a la recollida de posidònia a les platges, prevista en la Disposició addicional tercera del Decret i que hauria d’estar enllestida d’aquí a un any. D’aquesta manera, la Conselleria de Medi Ambient i Territori pretén orientar els actors involucrats per a complir de manera correcta la normativa complint amb la seva obligació d’assessorament.

Altres objectius de la reunió eren organitzar un sistema de comunicació, analitzar particularitats i possibilitats de cada municipi implicat, interpretar dubtes i començar a fer feina en l’homogeneïtzació de les sol·licituds, autoritzacions i informes d’activitat amb l’objectiu d’elaborar la guia de bones pràctiques.

A llarg termini, la Conselleria pretén elaborar un mapa que reculli l’acumulació, retirada, circulació, quantificació i ús o destí de les restes de posidònia.

El conseller Mir ha destacat la bona disposició dels assistents en avançar cap a un criteri comú en la gestió de la posidònia durant els mesos d’estiu. «Avui hem fet un nou pas endavant per a millorar la protecció de la posidònia. Tot i les circumstàncies actuals, extremadament difícils, seguim fent feina en benefici del bé comú», ha subratllat.