LOGO CAIB
Contingut
27 març 2020Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que hi ha 755 casos acumulats a les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que hi ha 755 casos acumulats a les Illes Balears

El Ministeri de Sanitat ha informat avui que hi ha confirmats 755 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears; 95 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 14,3 %. Fins ara, s’han registrat 26 morts i 67 persones s’han curat. El total de positius actius, actualment, és de 662.

Així ho ha donat a conèixer avui el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Javier Arranz, el qual ha explicat la informació enviada al Ministeri de Sanitat i, com cada dia, també ha ofert una informació més específica sobre la situació, al migdia, en els hospitals de les illes. Arranz ha dit que als tres morts comunicats avui matí s’ha afegit un altre, de 56 anys,  també a l’Hospital Universitari Son Espases, amb la qual cosa, el total de morts a les Illes amb coronavirus és de 26.

Pel que fa al ritme de creixement, cal dir que aquesta setmana s’ha alentit i ha seguit evolució següent: de diumenge a dilluns, els contagis augmentaren un 20 %. De dilluns a dimarts, l’increment va ser del 19 %. De dimarts a dimecres, del 17 %; de dimecres a dijous, del 17 % i de dijous a avui, del 14,3 %.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca, a l’Hospital Universitari Son Espases hi ha 110 pacients amb coronavirus ingressats (17 a l’UCI); 62, a Son Llàtzer (15 a l’UCI); 11, a l’Hospital Comarcal d’Inca (5 a l’UCI), i 20 més, a l’Hospital de Manacor (4 a l’UCI). Creu Roja té, així mateix, 25 pacients positius per coronavirus a la Policlínica i Sant Joan de Déu, 13.

En relació amb les clíniques privades, a Mallorca, a la Policlínica Miramar hi ha 11 pacients (3 a l’UCI); a la Clínica Juaneda n’hi ha 3, i a l’Hospital Quirón Palmaplanas hi ha 27 pacients (5 a l’UCI). L’Hospital de Llevant en té 1.

A Menorca, hi ha 13 persones amb coronavirus a l’Hospital Mateu Orfila (8 a l’UCI). També hi ha 25 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, hi ha 29 persones a l’Hospital Can Misses (12 a l’UCI). Altres 23 persones reben atenció de les UVAC. També a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario hi ha 4 pacients (1 a l’UCI).

Així mateix, a les Illes Balears 137 professionals sanitaris han donat positiu (124 a Mallorca, a 8 Menorca i 5 a Eivissa. A més, n’hi ha 430 en vigilància (375 a Mallorca, a 40 Menorca i 15 a Eivissa) que estan en vigilància activa.

En aquest sentit, el Servei de Salut recorda que ha posat en marxa diferents iniciatives, entre les quals hi ha les unitats per fer proves ràpides als professionals sanitaris i no sanitaris (policia i bombers) i s’ha activat un servei d’atenció psicològica també per als sanitaris.

Actualment, la situació en els hospitals i les àrees d’urgències és de normalitat i els nous circuits per reordenar l’atenció als pacients i garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals funcionen de manera correcta.

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.