LOGO CAIB
Contingut
24 març 2020Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

COVID-19:Balears demana al Ministeri flexibilitzar les pràctiques de Formació Professional perquè els alumnes no perdin el curs NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19:Balears demana al Ministeri flexibilitzar les pràctiques de Formació Professional perquè els alumnes no perdin el curs

El Ministeri d’Educació i Formació Professional i les comunitats autònomes continuen coordinant les mesures a adoptar per donar resposta a les implicacions educatives derivades del Covid19.

Avui ha tengut lloc la reunió de la Comissió de Formació Professional de la Conferència d’Educació a través de videoconferència. Aquesta Comissió està integrada per representants de les conselleries d’Educació de tot l’Estat i ha estat presidida per la secretaria general de Formació Professional del Ministeri, Clara Sanz. Per part de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca ha participat a la reunió el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, acompanyat del seu equip.

Un dels aspectes que s’ha plantejat a la reunió a proposta de les Illes Balears i d’altres comunitats autònomes, ha estat la flexibilització al màxim de les pràctiques de Formació Professional per a que cap alumne perdi la oportunitat d’acabar el curs.

Proposta de noves mesures

Aquesta mesura es planteja a tots els graus de Formació Professional, és a dir a FP Bàsica, Grau Mitjà i Superior. La flexibilització seria possible mantenint l’actual calendari escolar i amb mesures com l’ampliació de les hores diàries que podrien passar de les 5 a les 8 hores o la possibilitat que les pràctiques es puguin fer també els caps de setmana. 

També s’ha tractat la integració del mòdul FCT (pràctiques) amb el mòdul de projecte i la possibilitat de reduir el número d’hores establertes.

Totes les comunitats autònomes han estat d’acord que tots els alumnes d’FP Dual que han perdut la seva relació contractual passin a la modalitat de Formació Professional Presencial per no perdre el curs.

Antoni Baos ha recalcat “la importància de la coordinació amb el Ministeri i les comunitats autònomes per a que cap alumne perdi la oportunitat d’acabar el curs”. Al que ha afegit també que “des de Balears s’ha demanat que les proves d’accés als Graus Mitjà i Superior haurien de coincidir amb les PBAU”.

A l’actualitat a les Illes Balears hi ha més de 17 mil alumnes  matriculats a cicles de Formació Professional.

Plataforma amb material didàctic del Ministeri i les comunitats autònomes

Des del Ministeri s’ha anunciat la posada en marxa d’una Plataforma Moodle amb material pels equips docents d’FP que permetrà oferir material didàctic del Ministeri i de les distintes comunitats autònomes. Aquesta nova eina virtual del Ministeri podria estar en marxa a finals d’aquesta setmana i a més, permetrà als docents compartir informació i experiències.

Cal recordar que a les Illes Balears els equips docents estan fent feina amb el suport de l’Equip d’impuls de l’aprenentatge digital (IBSteam) i de l’Institut d’Ensenyaments a Distància (IEDIB).

Totes aquestes qüestions hauran de ser tractades a la Conferència d’Educació amb els consellers d’Educació de tot l’Estat prevista per demà dimecres.