22 març 2020 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que hi ha 331 casos acumulats a les Illes Balears NNota Informativa

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que hi ha 331 casos acumulats a les Illes Balears

El Ministeri de Sanitat ha informat avui que hi ha confirmats 331 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears; 85 més que ahir. Fins ara, s’han registrat 9 morts i 17 persones s’han curat. El total de positius actius, actualment, és de 305.

Aquesta matinada ha mort un pacient pluripatològic de 85 anys que havia donat positiu per SARS-CoV-2, i que estava ingressat des del passat 14 de març a l'Hospital Can Misses.

Així ho ha donat a conèixer avui el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Francesc Albertí, el qual ha explicat la informació enviada al Ministeri de Sanitat i, com cada dia, també ha ofert una informació més específica sobre la situació, al migdia, en els hospitals de les illes.

A Mallorca hi ha 42 pacients amb coronavirus ingressats a l’Hospital Universitari Son Espases (8 a l’UCI); 44, a Son Llàtzer (9 a UCI), 6 a l’Hospital Comarcal d’Inca (2 a UCI), i 10 més a l’Hospital de Manacor (2 a UCI). Creu Roja té, així mateix, 21 pacients positius per coronavirus a la Policlínica que es troben asimptomàtics. La resta de persones es troben en seguiment per les unitats volants d’atenció al coronavirus (UVAC).

A Menorca, hi ha 5 persones amb coronavirus a l’Hospital Mateu Orfila (1 a UCI). També hi ha 12 persones en seguiment per part de les UVAC. Atès que hi ha hagut 2 altes hospitalàries més -més dues ahir-, el total acumulat és de 21 persones.

A Eivissa, hi ha 18 persones a l’Hospital Can Misses (4 a UCI). Altres 13 persones reben atenció de les UVAC.

També a les Illes Balears, 48 professionals sanitaris han donat positiu. A més, n’hi ha més de 350 que estan en vigilància activa a les illes. En aquest sentit, el Servei de Salut ha posat en marxa diferents iniciatives entre les quals hi ha les unitats per fer proves ràpides als professionals sanitaris i no sanitaris (policia i bombers) i s’ha activat un servei d’atenció psicològica també per a sanitaris.

Actualment, la situació en els hospitals i les àrees d’urgències és de normalitat i els nous circuits per reordenar l’atenció als pacients i garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals funciona de manera correcta.

En relació amb les proves de coronavirus, que s’apliquen d’acord amb el que indica el protocol del Ministeri de Sanitat, se n’han fet més de 2000.

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.