11 març 2020 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

Es confirmen tres casos positius per SARS-CoV-2, dos a Mallorca i l’altre a Menorca NNota Informativa

Es confirmen tres casos positius per SARS-CoV-2, dos a Mallorca i l’altre a Menorca

Les anàlisis han confirmat tres casos positius per SARS-CoV-2: dos a Mallorca i l’altre a Menorca.

A Mallorca, un home que recentment va viatjar a Madrid roman ingressat a l’Hospital Universitari Son Llàtzer, mentre que una dona es troba en el seu domicili on rep atenció per part de la Unitat Volant d’Atenció al Coronavirus (UVAC).

A Menorca, també una dona és a ca seva i és atesa per la UVAC.

Com és habitual, la Direcció General de Salut Pública i Participació farà l’estudi pertinent de contactes.

La Conselleria de Salut i Consum demana respecte absolut envers la privacitat d’aquestes persones. Així mateix, vol agrair una vegada més la feina excel·lent que duen a terme tots els professionals de la salut i l’esforç en la coordinació de totes les mesures amb el Ministeri de Sanitat en un escenari de contenció reforçada en el qual les accions van dirigides principalment a intentar evitar l’expansió de la malaltia.

Cal recordar que, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, a Espanya s’han registrat 1.639 casos de SARS-CoV-2, 35 han mort i 135 han estat donats d’alta. A les Illes Balears s’han registrat fins ara 16 casos, un dels quals ha estat donat d’alta. Set persones estan ingressades i 8 reben atenció de les UVAC.

La Conselleria recomana que, davant qualsevol dubte de salut, la població es dirigeixi al servei d’atenció telefònica 061 Salut Respon.

Així mateix, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada s’han activat la pàgina web coronaviurus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.