3 març 2020 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

L’Hospital Comarcal d’Inca homenatja els pacients ostomitzats amb l’exposició «Héroes y Heroínas» NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
L’exposició compta amb desset panells amb fotografies de pacients ostomitzats i es pot visitar al vestíbul principal de l’Hospital

L’Hospital Comarcal d’Inca homenatja els pacients ostomitzats amb l’exposició «Héroes y Heroínas»

També és un tribut al personal d’infermeria estomaterapeuta que, amb cures especialitzades ajuda els pacients durant la recuperació

L’Hospital Comarcal d’Inca ha inaugurat avui de matí l’exposició «Héroes y heroínas». És un homenatge a totes les persones que viuen o han viscut amb una ostomia i, alhora, un tribut a personal d’infermeria estomaterapeuta, que amb cures especialitzades ajuda els pacients durant la recuperació. Aquesta acció s’emmarca dins el projecte GESTO (Grups d’ESTOmaterapeutes) amb la finalitat de donar més visibilitat a les persones ostomitzades i reconèixer la feina de les infermeres que les atenen.

L’exposició, que es pot visitar al vestíbul principal de l’Hospital, compta amb desset panells, catorze dels quals estan dedicats a pacients ostomitzats. El fotògraf Álvaro Laiz, considerat el millor retratista fotogràfic del món, és l’autor de les fotografies a aquests herois particulars.

A la inauguració hi han assistit la directora mèdica de l’Hospital Comarcal d’Inca, Carme Bosch; la directora d’infermeria, Conxa Zaforteza; el director de gestió, Xisco Ferrer; el coordinador de l’Àrea nord de Hollister, Vicente la Torre; la infermera d’ostomies de l’Hospital, María Josefa Mulet, i la pacient Gloria Cano. Durant la inauguració s’ha fet un recorregut per les catorze històries personals de pacients ostomitzats.

L’ostomia és una intervenció quirúrgica per crear una comunicació artificial entre una víscera i l’exterior a través de l’abdomen per a conduir els fluids corporals, matèria fecal, urinària o secrecions de l’organisme. Pot ser permanent o temporal. En general, es fa en el budell prim, en el gros i en les vies urinàries.

Avui també s’ha presentat un bany adaptat per a pacients ostomitzats, el primer d’aquestes característiques a un hospital de Mallorca. Aquesta instal·lació permetrà als pacients poder rentar-se còmodament i amb intimitat.