6 febrer 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen en el 68 % NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen en el 68 %

Totes les unitats de demanda de l’arxipèlag es troben en escenari de normalitat

L’estat de les reserves hídriques a les Illes Balears, el mes de gener, es manté en el 68 % de mitjana com el mes de desembre. A Mallorca (69 %) i a Menorca (66 %) es manté la mateixa mitjana que el mes anterior, mentre que a Eivissa cau un punt, fins al 55 %, i a Formentera en cauen set, fins al 58 %.

El mes de gener, totes les unitats de demanda (UD) es trobaven en escenari de normalitat, atès que l’única que es mantenia en prealerta de sequera (UD Tramuntana Sud) ha abandonat aquest estat després de tres mesos consecutius en situació de normalitat.

Les dades de precipitació de l’AEMET indiquen que aquest gener ha estat molt humit a les Balears (246 %), tot i que amb variacions a cada illa: a Eivissa ha estat normal (148 %); a Mallorca, molt humit (249 %), i a Menorca, extremament humit (285 %).

Els percentatges interanuals quant a precipitació són els següents: 98 % a Menorca, 92 % a les Pitiüses i 100 % a Mallorca. En el conjunt de les Balears, la mitjana és del 99 %.

Les pluges del gener i les baixes extraccions han permès que la recuperació dels aqüífers continuï permetent, de manera general, que totes les illes assoleixin l’escenari de normalitat. Atès que per al canvi d’escenari han de passar tres mesos en una situació determinada, els propers canvis d’escenari no tindran lloc fins d’aquí a tres mesos com a mínim.