15 gener 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Medi Ambient impulsa amb 18.000 € el nou model de gestió de residus de Llucmajor NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Medi Ambient impulsa amb 18.000 € el nou model de gestió de residus de Llucmajor

El 2019 la Conselleria va destinar més de 300.000 € a projectes municipals similars

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i el batle de Llucmajor, Éric Jareño, han visitat, aquest dimecres, una de les quatre noves àrees d’aportació que els veïnats podran utilitzar, a partir del dia 20 de gener, per a la recollida selectiva de residus domèstics no perillosos.

D’aquesta manera, el consistori s’adapta a la Llei de residus eliminant els contenidors que hi havia fora vila i substituint-los per aquestes quatre superfícies protegides i amb tancament perimetral, que evitaran abocaments incontrolats als afores del municipi.

Les quatre àrees d’aportació i la imminent entrada en vigor d’un sistema de recollida porta a porta situaran el municipi al capdavant de la recollida selectiva a les Illes Balears i permetran a la localitat complir els objectius que marca la Llei de residus. Aquests són la reducció de la producció de residus en un 10 %, arribar a un 50 % de recollida selectiva a final de 2020 o recollir la fracció orgànica. «És un orgull poder col·laborar en un canvi d’aquesta magnitud per al municipi i que ha de servir per a la resta d’ajuntaments de l’arxipèlag», ha afirmat Mir.

La Conselleria de Medi Ambient i Territori hi ha aportat 18.395,99 euros, que han servit per dur a terme la campanya per a la implantació de la recollida selectiva, la qual ha comptat amb un procés previ d’informació i sensibilització a la ciutadania.

Aquesta ajuda forma part dels 303.998,17 € que la Direcció General de Residus i Educació Ambiental ha pagat, durant 2019, en el marc de la convocatòria de subvencions per al finançament d’inversions relatives a la prevenció, reducció i gestió de residus a les Illes Balears per als anys 2019-2020. Els beneficiats han estat 32 ajuntaments, entitats locals i empreses públiques.

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, ha explicat que «els doblers han anat destinats majorment a finançar plans i programes de prevenció i gestió de residus municipals, així com campanyes de sensibilització de residus, comunicació i informació».

De cara a enguany, ha afegit que es preveu destinar 278.472,17 € a una quinzena de projectes, principalment, d’adequació i millora de deixalleries municipals. Entre les actuacions subvencionables hi ha la redacció del projecte de deixalleria; plans i programes de prevenció i gestió de residus municipals; campanyes de sensibilització de residus; obres i/o adquisició d’equipaments per a les deixalleries de nova construcció, i/o ampliacions i millores en les deixalleries existents.