7 gener 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

La renovació del conveni de gestió de sa Petrolera del Molinar permetrà fusionar la biblioteca municipal amb el Centre de Recursos d’Educació Ambiental NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La renovació del conveni de gestió de sa Petrolera del Molinar permetrà fusionar la biblioteca municipal amb el Centre de Recursos d’Educació Ambiental

L’acord és per a quatre anys, en què s’invertiran 196.000 euros

La Conselleria de Medi Ambient i Territori i l’Ajuntament de Palma renoven la col·laboració per gestionar de manera conjunta el centre de sa Petrolera al Molinar. El conseller Miquel Mir i el tinent de batle Antoni Noguera han explicat aquest dimarts els eixos principals del nou conveni.

Així, la cooperació entre la Conselleria i l’Ajuntament permetrà fusionar la biblioteca municipal amb el Centre de Recursos d’Educació Ambiental de les Illes Balears (CREAib), la qual cosa permetrà a la ciutadania accedir no només al fons documental especialitzat del qual disposa el CREAib, sinó també als fons de la biblioteca i als recursos d’educació ambiental que s’hi generaran.

Aquests materials de divulgació i informació en matèria ambiental els farà el personal de la biblioteca pública, amb l’assessorament d’un tècnic especialitzat en medi ambient. A més, s’hi faran activitats d’educació ambiental, si bé es mantindrà un doble catàleg: un referit al fons bibliogràfic de l’Ajuntament, dins la Xarxa de Biblioteques Municipals, i un altre, del CREAib, dins la xarxa de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

«L’experiència positiva tant dels usuaris com de les institucions que el vam signar ens han dut a renovar aquesta col·laboració», ha explicat Mir. El conseller ha destacat la necessitat de treballar de manera conjunta per apropar la informació ambiental a la ciutadania.

D’altra banda, Antoni Noguera ha assegurat que «la Xarxa Municipal de Biblioteques és un dels eixos públics vertebradors de la igualtat d’oportunitats i d’accés al coneixement». El tinent de batle de Cultura i Benestar Social ha destacat que, des que la biblioteca del Molinar és a sa Petrolera, «s’han duplicat el nombre d’usuaris i triplicat les activitats».
El nou conveni té una durada de quatre anys, en els quals la Conselleria aportarà una quantia màxima de 98.000 euros: 14.000 en 2020 i 28.000 cadascun dels tres anys següents. L’Ajuntament de Palma també haurà d’aportar fins un màxim de 98.000 euros distribuïts en les mateixes anualitats.