16 desembre 2019 <10aL>Presidenta

La presidenta Francina Armengol inaugura la nova seu del SOIB a Eivissa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La presidenta Francina Armengol inaugura la nova seu del SOIB a Eivissa

Amb una superfície de 1.100 m2 i 33 treballadors, dona cobertura a una població total de més de 118.000 habitants

 

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha inaugurat aquest dilluns la nova oficina del SOIB a Eivissa, que ocupa una superfície de 1.100 m2, compartida amb el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

A l’acte també hi han participat el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou; la directora del SOIB, Ana Aguaded; el batle d’Eivissa, Rafel Ruiz, i el president del Consell Insular, Vicent Marí, entre altres autoritats.

La nova oficina del SOIB a Eivissa, que està operativa des del 4 de desembre, donarà servei a una població total de més de 118.000 habitants.  Segons ha manifestat la presidenta, “la millora de les instal·lacions del SOIB neix del diàleg social”, a través del Pla d’Ocupació de Qualitat, que suposa la “millora de l’assistència d’un servei públic tan necessari com són les prestacions de polítiques actives”. Armengol també ha recordat que des de la passada legislatura el Govern ha fet una “petita revolució” de les polítiques actives d’ocupació amb més pressupost i amb molts més projectes, que es poden atendre a les noves oficines de manera més directa i personalitzada, per “millorar la qualitat de vida de la gent i que tothom pugui tenir un treball digne i de qualitat”.

En la mateixa línia, el conseller Negueruela ha subratllat que les noves instal·lacions representen l’oficina del SOIB més gran de les Illes Balears i que, per tant, suposa una gran millora per a treballadors i per a usuaris.  

Actualment hi ha 14.200 persones inscrites com a demandants d’ocupació. Fins al mes d’octubre s’han atès 2.800 persones en processos d’orientació individualitzats. S’han gestionat 1.208 llocs de treball per als quals s’han promogut les candidatures de 4.300 persones. Des de l’any 2016 fins ara s’han gestionat 2.880 ofertes de feina per a més de 4.000 llocs per als quals s’han entrevistat i proposat més de 13.500 persones.

Les obres de reforma i adequació de l'oficina han tingut una inversió de gairebé 900.000 euros i el contracte de lloguer de les instal·lacions s’ha fet a 20 anys.

Atenció individual i grupal

La nova oficina d’Eivissa Vila constitueix un espai modern i ampli, dissenyat per a l’atenció tant individual com grupal dels seus usuaris, on es podrà preservar la confidencialitat en els processos d’orientació laboral establint un nou marc de relació entre el professional de l’orientació i la persona usuària. Per això, els espais s’han pensat per afavorir la relació directa en què la persona usuària constitueix el centre de l’atenció.

La nova oficina disposa d’espais oberts on es poden dur a terme processos col·laboratius de millora de l’ocupabilitat i recerca activa d’ocupació amb la dotació d’equipaments informàtics i connexió wifi gratuïta. També es potenciarà el servei del SOIB Empreses i l'especialització sectorial amb la identificació de les necessitats formatives i la gestió de la intermediació laboral.

A més de la cartera de serveis habituals, aquesta oficina gestionarà totes les convocatòries públiques dels programes de polítiques actives d'ocupació que estan en marxa, en col·laboració directa amb les entitats públiques i privades (Visibles, Joves Qualificats, SOIB 30, Formació Dual, etc.).

La millora de la Xarxa d'Oficines i d'Informació del SOIB és una de les prioritats que preveu el Pla d'Ocupació de Qualitat de les Illes Balears 2017/2020.