12 desembre 2019 <10aL>Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors

El Centre Balears Europa organitza dues jornades d’interpretació de l’adaptació teatral de ‘La idea d’Europa’ i un col·loqui sobre la UE i la visió del canvi climàtic en el marc de l’Agenda Balear 2030 i la COP25 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Centre Balears Europa organitza dues jornades d’interpretació de l’adaptació teatral de ‘La idea d’Europa’ i un col·loqui sobre la UE i la visió del canvi climàtic en el marc de l’Agenda Balear 2030 i la COP25

Els actes tenen lloc aquest dijous a Calvià i demà divendres a Manacor

El centre Balears Europa ha organitzat dues jornades que s’inclouen en el conjunt d’activitats que organitza el Govern en el marc de l’Agenda Balear 2030 i la celebració de la XXV Cimera Mundial del Clima de les Nacions Unides (COP25) que té lloc aquests dies a Madrid.

Totes dues jornades, que se celebraran dijous 12 a Calvià i divendres 13 a Manacor, s’inicien amb la interpretació d’Òscar Intente i Ferran Martínez de l’adaptació teatral de La idea d’Europa de George Steiner. La idea d’Europa és el títol d’una conferència de l’humanista francès George Steiner que parla de l’essència d’Europa, dels homes, dones i nens europeus contemporanis, de la història, i de les virtuts i febleses del continent davant la globalització del món.

Acte seguit, s’obrirà un col·loqui que centrarà el debat en el canvi de paradigma del continent i la Unió Europea, l’economia i el canvi global, que ha provocat, entre d’altres conseqüències, el canvi climàtic. Un dels eixos del debat serà el nou pacte verd europeu que ha presentat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von Der Leyen.

El director de Relacions Exteriors del Govern, Antoni Vicens, participarà en aquest debat, dijous, 12 de desembre, juntament amb l’exdefensor del ciutadà de l’Ajuntament de Calvià Antoni Pallicer i el professor de la Universitat Pompeu Fabra i ex funcionari de la Comissió Europea Josep Maria Lloveras. L’acte tindrà lloc a la Biblioteca de Calvià a les 19 hores.

D’altra banda, al debat de divendres 13, que serà a les 20 hores a la Institució Pública Antoni Maria Alcover de Manacor, participaran el director general de Relacions Exteriors del Govern, Antoni Vicens, el cap de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, i el professor de la Universitat Pompeu Fabra i ex funcionari de la Comissió Europea Josep Maria Lloveras.