11 desembre 2019 <10aL>Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors

Sis alumnes de primària de les Balears guanyen el concurs de dibuix Què és Europa per mi? organitzat per la Comissió Europea i promogut pel Centre Balears Europa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Sis alumnes de primària de les Balears guanyen el concurs de dibuix Què és Europa per mi? organitzat per la Comissió Europea i promogut pel Centre Balears Europa

En un acte de reconeixement als infants, el director general de Relacions Exteriors els ha fet entrega del calendari 2020 Europa amb ulls d’infant que recull els dibuixos guanyadors

Sis alumnes de primària de les Illes Balears han guanyat el concurs de dibuix Què és Europa per mi? organitzat per la Representació de la Comissió Europea per a Catalunya i Balears, i promogut a les Illes pel Centre Balears Europa. Han participat infants d’entre 6 i 12 anys d’escoles de les Balears, Catalunya i Aragó, i han presentat dibuixos representant els valors de la Unió Europea.

El director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens i Vicens, ha presidit un acte de reconeixement als infants, a la sala magna de la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, i els ha entregat diversos exemplars del calendari 2020 Europa amb ulls d’infant que ha editat la Comissió Europea amb els dibuixos guanyadors del concurs.

També els ha lliurat material de dibuix com a obsequi i una carta d’enhorabona signada per la consellera Rosario Sánchez.

Vicens ha felicitat els infants i els ha agraït la participació en aquesta iniciativa de la Comissió Europea. També ha destacat que la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors defensa i promou la idea d’un projecte europeu ambiciós i divers, sobretot per assegurar el benestar de les generacions presents i futures, les dels infants, i que ho fa des del punt de vista social, cultural, econòmic i ambiental, tot seguint el lema de la Unió Europea: Units en la diversitat.

Els alumes, que han estat a l’acte de reconeixement de la Conselleria acompanyats de mestres i familiars, són de tres centres escolars de municipis de Mallorca: el CEIP Rei Jaume I de Palma, el CEIP Son Verí de S’Arenal de Llucmajor i el CEIP Sant Bonaventura d’Artà.

Del CEIP Rei Jaume I de Palma, la Comissió Europea ha escollit els dibuixos de dues alumnes, de Karolina Kastreva de tercer de primària amb el dibuix Abraçada Europea, i de Lola Boixó de segon de primària amb Europa ens protegeix. Amb les seves pintures han il·lustrat els mesos de gener i abril del calendari.

Carlos Adrover, de segon de primària del CEIP Sant Bonaventura d’Artà, ha estat escollit amb el dibuix titulat Europa que il·lustra la contraportada del calendari.

Del CEIP Son Verí de S’Arenal de Llucmajor, la Comissió ha escollit tres dibuixos dels alumnes Ángela Rocha de segon de primària amb el dibuix Europa amb el medi ambient, Abreshmina Ahmad de segon de primària amb Ajuda humanitària d’Europa, i Darianny Alexsandra Gingnagel de sisè de primària amb La Unió. En aquest cas, els seus dibuixos apareixen a les pàgines dels mesos de maig, juny i juliol respectivament.

Els dibuixos del calendari van acompanyats de textos explicatius que ha elaborat la Comissió Europea amb l’objectiu d’apropar als infants la història i els reptes de la Unió Europea.

El Centre Balears Europa té com a principals objectius informar, assessorar i documentar a la societat, a les organitzacions i a les institucions públiques i privades de les Illes Balears sobre les qüestions relacionades amb l'entorn de la Unió Europea i les seves institucions.