22 novembre 2019 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

Consell de Govern: SALUT DESTINA 756.439,30 EUROS A LA PREVENCIÓ I L’ATENCIÓ A LES ADDICCIONS A MALLORCA CConsell de Govern

Consell de Govern: SALUT DESTINA 756.439,30 EUROS A LA PREVENCIÓ I L’ATENCIÓ A LES ADDICCIONS A MALLORCA

\ El Consell de Govern autoritza la signatura d’un conveni de col·laboració amb el Consell Insular
\ Entre les accions que es duran a terme hi figura la preparació i el subministrament de metadona

La Conselleria de Salut i Consum aportarà 756.439,30 euros per a l’atenció a les addiccions a l’illa de Mallorca gràcies al conveni de col•laboració amb el Consell Insular que ha autoritzat avui el Consell de Govern. L’objectiu és garantir la col•laboració en el desenvolupament d’accions en relació amb l’atenció, el tractament ambulatori a les persones amb problemes d’addiccions i la coordinació per dur a terme programes de prevenció d’addiccions des de l’1 de gener al 31 de desembre de 2019.

Les accions que es duran a terme a través d’aquest conveni són les següents:

a)    Preparació i subministrament de metadona per a les persones usuàries de les unitats de conductes addictives (UCA) i derivació dels usuaris atesos a les UCA perquè recullin la metadona, als centres de salut o oficines de farmàcia de l’illa de Mallorca.
b)    Programa d’atenció: tractament ambulatori i inserció a través de les UCA per part d’uns equips professionals que donen cobertura a 5 unitats de conductes addictives.
c)    Col•laboració en l’oferta i el seguiment de programes preventius dins l’àmbit educatiu.
d)    Coordinació en les actuacions de prevenció en l’àmbit comunitari.
e)    Col•laboració en la recollida de dades dels indicadors que se sol•licitin per poder donar resposta a las memòries sobre actuacions en addiccions.
f)    Impartició de formació per a professionals.

Així mateix, es crea una comissió de seguiment formada per dos representants de la Conselleria de Salut i Consum i dos representants del Consell de Mallorca, amb l’objectiu d’aprovar els protocols d’actuació derivats d’aquest conveni, vetllar pel compliment de l’objecte del conveni, resoldre les qüestions que en plantegi l’aplicació i avaluar la realització del projecte en haver acabat.

En haver conclòs les actuacions que preveu el conveni, s’ha de presentar una memòria d’activitats.