3 novembre 2019 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Els refugis que l’IBANAT gestiona a la península de Llevant de Mallorca es reobriran al públic a partir del dia 2 de desembre NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Els refugis que l’IBANAT gestiona a la península de Llevant de Mallorca es reobriran al públic a partir del dia 2 de desembre

La zona d’acampada de s’Arenalet queda tancada definitivament a l’espera que se n’obrin dues de noves

L’Institut Balear de la Natura (IBANAT) reobrirà, a partir del dia 2 de desembre, els tres refugis que gestiona a la península de Llevant de Mallorca i que romanen tancats des de l’octubre de 2018.

A partir d’aquest dilluns dia 4, a les 10 del matí, es podran fer les reserves per a s’Arenalet, s’Alzina i els Oguers a través de la plataforma de reserva de refugis (a ibanat.caib.es o balearsnatura.com). Durant el període de Nadal (des del 20 de desembre del 2019 al 7 de gener de 2020), només s’acceptaran reserves telefònicament a través del 971 17 76 52 (de dilluns a divendres, de 10.00 h a 14.00 h). A través d’aquest telèfon, IBANAT atendrà, durant tot l’any, qualque tipus de dubte sobre paraments, accessos o horaris.

Aquesta nova etapa anirà acompanyada de canvis en la gestió. Així, es deixarà d’oferir la possibilitat d’ajuda en el transport dels queviures als usuaris. A més, es tanca la zona d’acampada de s’Arenalet, tot i que es preveu l’obertura de dues noves zones d’acampada a s’Alqueria i es Canons. La nova ubicació de les zones d’acampada oferirà als usuaris una accessibilitat més bona i la possibilitat de gaudir de millors equipaments. D’aquesta manera, també es redueix la pressió en un espai tan vulnerable com és s’Arenalet.

La reobertura dels tres refugis ha estat possible gràcies a la recuperació dels camins del Parc Natural de Llevant, que van quedar impracticables després de les pluges del dia 9 d’octubre de 2018. En aquesta tasca, la Conselleria de Medi Ambient i Territori hi ha invertit 2,5 milions d’euros. També s’ha aprofitat aquesta aturada en el servei per a fer tasques de manteniment i condicionament als tres refugis.