28 d’octubre 2019 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

Els helicòpters del 061 volaran amb dos pilots i amb capacitat per volar en mode instrumental NNota Informativa

Els helicòpters del 061 volaran amb dos pilots i amb capacitat per volar en mode instrumental

El Servei de Salut de les Illes Balears ha instat l’empresa concessionària del servei de transport urgent aeri a complir les clàusules del contracte i a introduir les millores proposades per l’empresa adjudicatària. Així doncs, a partir de l’1 de novembre el transport urgent aeri entre Eivissa i Mallorca es farà amb helicòpters H145 de menys de cinc anys d’antiguitat i disponibles durant les 24 hores.

 

Així ho ha transmès el director de Gestió i Pressuposts del Servei de Salut, Manuel Palomino, als sindicats SATSE i SIMEBAL en la reunió que han tingut avui horabaixa. La voluntat del Servei de Salut sempre ha estat garantir el servei en les màximes condicions de seguretat i instar l’empresa concessionària del servei a posar-lo en marxa tan aviat com sigui possible.

 

L’acord recull també que la tripulació de l’aeronau haurà de constar de dos pilots i el comandant del vol haurà de tenir els certificats oportuns que n’acreditin la capacitat per volar en mode instrumental (mode IR), encara que els vols es facin en mode visual si les condicions de visibilitat no són extremadament adverses.

 

D’aquesta manera es complirà el contracte i la tripulació de les aeronaus del 061 podrà volar en condicions adverses amb tranquil·litat i seguretat; malgrat això, la decisió última de volar la prendrà el pilot depenent de les condicions meteorològiques.