21 d’octubre 2019 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

La Conselleria de Salut i Consum enllesteix els tràmits per començar la construcció del CS de Pollença NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Conselleria de Salut i Consum enllesteix els tràmits per començar la construcció del CS de Pollença

A hores d’ara el Servei de Salut ja ha fet un desemborsament de 53.445,70 euros corresponent al pagament de la redacció del projecte; aviat se citarà l’Ajuntament per signar les escriptures del solar davant notari

La Conselleria de Salut i Consum ja té a punt la documentació i els propers dies notificarà a l’Ajuntament de Pollença la citació per a la signatura de les escriptures davant notari del solar de Can Conill, el lloc on s’ubicarà el nou centre de salut. L’Ajuntament va cedir aquest solar al Servei de Salut després de l’aprovació en el ple municipal.

Per a la Conselleria de Salut i Consum és una prioritat construir dins aquesta legislatura el nou centre de salut de Pollença, que ja està en fase de redacció del projecte i que suposarà una inversió d’1,8 milions d’euros. El nou centre de salut serà tres vegades més gran que l’actual, disposarà de 24 consultes i funcionarà íntegrament amb energies netes.

A hores d’ara el Servei de Salut ja ha fet un desemborsament de 53.445,70 euros corresponent al pagament de la redacció del projecte i 9.680 euros en concepte de premis del concurs d’idees. En total 63.125,70 euros.

El projecte Enllaç, de l’empresa Carles Enrich Studio, SLP, s’integra en l’entorn i el paisatge de Pollença. El nou centre disposarà de més espais de consultes, amb més prestacions i serveis que ara, atès que es passa de 600 a 1.800 m².

Característiques del nou centre de salut

 El nou centre de salut de Pollença disposarà de 24 consultes i triplicarà l’espai del centre sanitari actual. La nova edificació suposarà una millora notable de les instal·lacions que hi ha ara, les quals han quedat petites i obsoletes.

El nou centre s’ubicarà en el solar de Can Conill, en el carrer de Cecili Metel, i tindrà una superfície de 1.801 metres quadrats —el triple de l’actual, que en té 623— i comptarà amb 32 places d’aparcament.

El projecte preveu una zona de consultes distribuïda de la manera següent: 6 de medicina general, 7 d’infermeria, 1 de pediatria, 1 d’infermeria pediàtrica, i 2 polivalents (per fer espirometries i ecografies).

També es destinarà un espai de devers 200 m² al punt d’atenció continuada (PAC), amb dues consulta d’urgències, box de crítics, sala de cures, sala de cirurgia menor i un espai destinat als professionals del servei d’urgències. Disposarà, a més, d’una zona destinada a l’atenció obstètrica (amb una consulta de comare), una zona de rehabilitació (amb dues consultes de fisioteràpia) i una unitat de salut bucodental (amb una consulta d’odontologia i una altra de consulta d’higienista).

 El nou projecte sorgit del concurs d’idees s’ajusta a criteris de construcció racional i energètica amb iniciatives com ara la instal·lació en la coberta de 20 metres quadrats de panells solars fotovoltaics, amb una producció de 6,9 kWh l’any, suficient per aportar el 100 % de l’energia elèctrica necessària per a la il·luminació del centre.

El centre de salut actual de Pollença es va construir l’any 1990 i atén una població de 10.155 targetes sanitàries adscrites com a centre de salut i 17.296 com a punt d’atenció continuada (PAC). L’augment de la població ha fet que l’espai resulti insuficient i per això cal construir-ne un de nou.

La construcció d’un nou centre de salut a Pollença forma part del Pla d’Infraestructures d’Atenció Primària, que té per objectiu millorar i renovar les instal·lacions sanitàries de la comunitat.

Aquesta iniciativa forma part del pla de mesures que la Conselleria de Salut i Consum aplica per dotar la comunitat d’una atenció primària més accessible i resolutiva, pla que inclou inversions en infraestructures, en tecnologia i en personal. El Pla d’Infraestructures d’Atenció Primària ha suposat una inversió de 16 milions d’euros i s’ha fet alguna millora a pràcticament la totalitat dels 160 centres de les illes.