11 d’octubre 2019 <10aL>Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Consell de Govern: APROVADA LA CONVOCATÒRIA DEL SOIB QUE PERMETRÀ CONTRACTAR PROP DE SETANTA AGENTS D’OCUPACIÓ I DE DESENVOLUPAMENT LOCAL CConsell de Govern

Consell de Govern: APROVADA LA CONVOCATÒRIA DEL SOIB QUE PERMETRÀ CONTRACTAR PROP DE SETANTA AGENTS D’OCUPACIÓ I DE DESENVOLUPAMENT LOCAL

\ El SOIB destinarà més de cinc milions d’euros durant tres anys a implantar programes d’ocupació a diferents municipis
\ El Servei d’Ocupació subvencionarà projectes globals que incloguin un pla estratègic per a l’ocupació a escala municipal

\ La convocatòria marca els objectius del Pla i els requisits i les funcions dels AODL durant la contractació
\ Amb aquesta nova línia de subvencions es vol impulsar el treball col·laboratiu entre el SOIB i les administracions territorials

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, ha aprovat la convocatòria de subvencions del programa SOIB Desenvolupament Local perquè les entitats locals impulsin i executin projectes de desenvolupament local amb un import total de 5.679.645 € durant tres anys. D’aquesta manera, les entitats locals podran contractar durant aquest període fins a setanta agents d’ocupació i desenvolupament local (AODL), que seran les persones encarregades de posar en marxa els projectes.

Enguany, aquesta convocatòria estableix, per primera vegada, que els ens locals (ajuntaments, mancomunitats o consells insulars) hauran de dissenyar projectes globals amb un pla estratègic per a l’ocupació que es durà a terme en tres anys. Aquest Pla analitzarà l’evolució i la situació actual socioeconòmica i laboral del municipi, les necessitats i els objectius d’ocupació i les polítiques actives que s’hauran de dur a terme.
    
Els projectes de desenvolupament local s’implementaran mitjançant la contractació dels AODL, els quals són personal tècnic amb titulació universitària que treballen a temps complet, amb un perfil professional clau per promoure un treball cooperatiu entre l’Administració local i autonòmica en matèria d’ocupació.

La convocatòria, que es finança amb càrrec als fons de la Conferència Sectorial, preveu dues línies de subvencions.

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears abonarà fins al 80 % dels costs laborals totals de l’agent d’ocupació i desenvolupament local, inclosa la cotització empresarial en la Seguretat Social amb un màxim de 27.045 € a l’any per contracte subvencionat.
Les contractacions dels AODL es duran a terme entre l’ 1 de març de 2020 i el 30 de setembre de 2020 i les prop de setanta persones contractades treballaran durant tres anys, fins al 2023.

L’any 2016 es varen reprendre les convocatòries per a la contractació d’AODL, les quals s’han anat prorrogant fins a l’actualitat. El nombre d’agents contractats en 39 entitats de les Illes Balears ha estat de 55, cosa que ha suposat una inversió total de 4.294.723 €.

La convocatòria de subvencions està inclosa en el Pla Anual de Política d’Ocupació de 2019 i dona resposta als objectius de l’Estratègia Espanyola d’Activació per a l’Ocupació i a les actuacions del Pla d’Ocupació de Qualitat de les Illes Balears.